LOKA DEVA’s EX tour finale in Shimokitazawa Garden

This post is also available in: English

Volle bak voor de laatste show van LOKA’s internationale tour, op 20 december in Shimokitazawa Garden. Na hun lange reis in Zuid-Azië en Europa, waren de vier mannen van LOKA eindelijk terug in Japan, en deze laatste show was een explosief laatste hoogtepunt van de 25-data durende DEVA’s EX Tour. Shimokitazawa Garden’s podium was zo ingedeeld dat er een goede verlichting was op elke muzikant, dit op een ongewone, maar goede opstelling met individuele platformen. Een reusachtig scherm op de achtergrond speelde de rol van een voorprogramma vlak voor de show. De PA liet een exclusieve en complete documentaire video zien van LOKA’s avonturen in Indonesie en Europa. Concert beelden, backstage scenes, off-stage momenten, slechte grappen van de drummer Ken’ichi naar de gitarist Shin, deze documentaire gaf LOKA’s karakter aan het publiek: de mannen zijn hoog-gemotiveerd, getalenteerd, maar ook grappig en vol energie!

Photo from Val Helcanen

Nu over hun publiek. LOKA’s fans kwamen in aantallen om te genieten van de laatste show van de tour. Shimokitazawa Garden was duidelijk vol van een heterogene menigte, samengesteld uit mannen en vrouwen van alle leeftijden, metalheads, jonge VK-meisjes, J-rockers en bovendien zelfs enkele buitenlandse fans. De verschillende muzikale oorsprong van LOKA’s bandleden stelt hen in staat om fans van verschillende scènes te vangen en te combineren.

2 uur, 15 liedjes

LOKA startte de show met één van hun meest catchy liedjes, de sexy en aantrekkelijke SLICK. Met een sterke podiumpresentatie en een dynamische prestatie vanaf het begin van het concert, LOKA beloofde onvergetelijke herinneringen aan hun fans. De jongens waren hot  en goed voorbereid. Inderdaad hoorden we in de backstage dat ze hard gewerkt hadden om deze show perfect te maken. De tweede track was de nieuwste single From Yesterday, een krachtig en ontroerend lied, gevolgd door 11th hour. Nummer na nummer liet de band hun vermogen zien om van de ene muziekstijl naar een andere te bewegen, van zwaar geluid naar meer romantische ballads. Hetzelfde geldt voor zanger Kihiro, die gemakkelijk veranderd van een growl, rap of clean vocals.

Als charismatische zanger is Kihiro ongetwijfeld het boegbeeld van de band, kan hij altijd rekenen op zijn uitstekende en stijlvolle drummer Ken’ichi (uiteraard ook een fan-magneet, met meiden die zijn naam over de gehele zaal schreeuwen…). Na Don’t ever leave me out in akoestische versie, en Left of me, bood het ex-Sex Machineguns bandlid een geweldige drumsolo, verdubbeld door electro samples. Het publiek was simpelweg weggeblazen daarna.

Headbangend laatste deel van het concert! LOKA speelde drie prachtige tracks: Naked to my soul, Oblivion Heart en het wilde slotnummer Club Rock Shit, wat sommige mensen deed moshen in de zaal!

Natuurlijk kwamen de mannen uit de backstage voor nog een keer drie nummers als encore, toegejuicht door het luide geschreeuw van hun fans. Ze begonnen met de zeer verwachte Alive, gevolgd door de spannende Everybody Rock ’n Roll en tenslote Make it Through. Een perfect panel van LOKA’s vaardigheden en muzikale groot scala aan talenten.

Photo from Diletta Fabiani:

LOKA-attitude

De prestatie is soepeltjes professioneel, LOKA’s bandleden missen nooit een kans om grapjes te maken in elke taal. Als bewijs, een MC is volledig gedaan in ‘dirty French’, hopelijk alleen begrepen door de Euro-stafleden die aanwezig waren op de locatie. Japanse fans konden geen positieve reactie geven op de wanhopige “Montrez vos Nichons” (Laat me je borsten zien) van de unlucky Kihiro, die zijn teksten meestal uitsluitend in Engels zingt, terwijl de fans in Japan meestal opgehyped worden door Japanse MC’s.
In een notendop, LOKA heeft een geweldige liveshow uitgevoerd, een vlekkeloos tourfinale voor de eerste internationale tournee van een veelbelovende band.

Setlist:
1. SLICK
2. From Yesterday
3. 11th hour
MC
4. Yellow Cherry
5. Fight Night
6. Jive
MC
7. Don’t ever leave me out
8. Left of me

9. Drumsolo
10. Tsubasa trigger
MC
11. Naked to my soul
12. Oblivion Heart
13. Club Rock Shit

Encore.
1. ALIVE
2. Everybody Rock n’Roll
3. Make it through

Foto’s: Diletta Fabiani & Helcanen Val
Vertaling: Francisca Hagen

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?