Japanse badhuizen bieden gedetailleerde gids aan voor buitenlandse bezoekers

Mensen die reizen naar Japan hebben vaak vragen over bepaalde gewoontes. Dat is normaal, als je bedenkt dat het toch een heel andere cultuur is, als onze westerse cultuur. Als bezoeker wil je graag zoveel mogelijk die gebruiken respecteren, maar daarvoor moet je eerst en vooral de juiste informatie hebben. Verschillende Japanse badhuizen willen één van die punten aanpakken door met een gedetailleerde gids te komen!

Heel wat badhuizen merkten op dat toeristen een bezoek aan het badhuis niet op hun lijst hadden staan, omwille van de verschillen en onwetendheid. Dit terwijl het toch wel een typisch gebruik is en een must-do. Daarom komen de badhuizen in Ota Ward in Tokyo met een gids om hen te helpen bij dit best wel gecompliceerde proces. Ook zal er een poster uithangen, waarop een lay-out en een korte samenvatting te zien is.

De Japanse badhuizen, genaamd Sento, waren super populair tijdens de Edo periode (1603-1868). Ook nu genieten heel wat Japanners nog van dit gebruik. Met behulp van de bovengenoemde gids en poster hopen ze ook de toeristen te laten genieten van deze typische ervaring. De gids zal in het Engels, Koreaans, Traditioneel Chinees en versimpeld Chinees te lezen zijn. Hij werd verspreidt naar 50 Sento’s in de regio afgelopen november.

Na de verdeling in Ota Ward in Tokyo wil de Tokyo Sento Association dit ook graag uitbreiden op nationaal vlak in het komende jaar. Op die manier hopen ze meer bezoekers te bereiken. De reacties zijn volgens één van de eigenaars van zo’n Sento erg positief. De vereniging zou heel graag willen dat dit een punt is in aanloop naar de vele bezoekers die verwacht worden voor Tokio 2020!

Op dit moment zijn er in de hoofdstad nog zo’n 790 badhuizen. Jammer genoeg sluiten er meer en meer doordat de eigenaars niet meer van de jongste zijn en dat de kosten voor het onderhoudt steeds meer oplopen. Toch hopen ze dit gebruik in eren te houden en dus gaan ze de overblijvende badhuizen proberen te helpen. Hiervoor zijn ze op zoek naar manieren om de kosten te drukken, maar het ontspannend plezier te behouden. Promotie en tips zijn dan ook nog steeds belangrijk. Het bezoek van de toeristen is mogelijk een deel van de redding.

Er is niets vermeld over de tolerantie in verband met tatoeages. Een punt waarover veel buitenlanders ook vragen hebben. Het is dus niet geweten of hier veranderingen zijn, of dat het vermeld staat in de gids.

Bron: Japan Daily Press

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?