Tweede deel ‘Helden, Humor, Horror’ nu te zien in SieboldHuis

Gedeelte van Princess Takiyasha calling up a monstrous skeleton spectre at the old palace in Soma (c. 1845-46)
Gedeelte van Princess Takiyasha calling up a monstrous skeleton spectre at the old palace in Soma (c. 1845-46)

Vanaf vandaag is het tweede deel van de tentoonstelling ‘Helden, Humor, Horror’ in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden te zien! Deel 2 bestaat uit Kuniyoshi’s prenten van landschappen, komische prenten en acteurs. Kuniyoshi wordt met Hokusai, Hiroshige en Kunisada als één van de vier grote meesters van de Japanse prentkunst beschouwd. Eerder schreef Chachamaru al uitgebreid hierover in haar blogbericht.

Momenteel is er in Rijksmuseum Volkenkunde, eveneens in Leiden, een selectie van de oorspronkelijke tekeningen te zien die Kuniyoshi maakte. Op vertoon van de voucher, die je aan de kassa krijgt van één van de musea , krijg je €1,50 korting bij je bezoek aan het andere museum. Genoeg redenen om twee tentoonstellingen op één dag te zien!

Wil je meer dan alleen kijken naar prenten? Het Japanmuseum organiseert geregeld rondleidingen en lezingen. Voor de kinderen is er een speurtocht. Meer informatie over de rondleiding, lezingen en andere activiteiten is te vinden op de website van Japanmuseum Sieboldhuis. Bij deze tentoonstelling hoort een catalogus van Yuriko Iwakiri en Amy Newland met maar liefst 168 pagina’s. Het boek kost €47,70,- en kan gekocht worden in het Sieboldhuis, er is een speciale tentoonstellingsaanbieding van €39,50.

De tentoonstelling  ‘Helden, Humor, Horror’ is nog te zien tot en met zondag 9 maart 2014.  Het Sieboldhuis is te vinden aan de Rapenburg in Leiden, Nederland. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Entree is €8 euro voor volwassen, €4,50 voor CJP en studenten (op vertoon van collegekaart).

De tentoonstelling in Rijksmuseum Volkenkunde is te zien tot en met zondag 22 juni 2014. Het museum is geopend op dinsdag tot en met zondag en op feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Entree is €11,- voor volwassenen en €8,- voor CJP-houders.

Bron: Japanmuseum SieboldhuisRijksmuseum Volkenkunde

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?