Extreme Japan bij DNR Film Club in De Nieuwe Regentes

Interesse in wat extremers dan de normale drama of romantische Japanse films? Aankomende maand februari is er in De Nieuwe Regentes een DNR Film Club. Het thema voor deze maand heet Extreme Japan. De films die in februari te zien zijn komen uit verschillende periodes, hebben verschillende stijlen en genres, maar delen een radicale benadering van filmmaken die typisch Japans is: bizar, compromisloos en overweldigend. In totaal zijn er vier films te zien in de maand februari.

The Happiness of the Katakuris (Takashi Miike, 2001)Op dinsdag 4 februari wordt er afgetrapt met de film The Happiness of the Katakuris (カタクリ家の幸福 Katakuri-ke no Kōfuku) van Takashi Miike uit 2001. De film won in 2004 een speciale jury prijs op de Gérardmer Film Festival. Kaartjes voor de film koop je hier.

Lady Snowblood (Toshiya Fujita, 1973)Op dinsdag 11 februari is de film Lady Snowblood (修羅雪姫, Shurayukihime) van Toshiya Fujita uit 1973 te zien. Gebaseerd op de manga Shurayukihime. De film was geproduceerd met een laag budget. Kaartjes voor de film koop je hier.

Tetsuo I: The Iron Man + Tetsuo II: Body Hammer (Shin'ya Tsukamoto, 1989, 1992)Op dinsdag 18 februari zijn er twee films te zien, namelijk de science fiction/horror films van cult-film regisseur Shin’ya Tsukamoto uit 1989 en 1992 te zien: Tetsuo I: The Iron Man + Tetsuo II: Body Hammer. Kaartjes voor de film koop je hier.

Fireworks (Takeshi Kitano, 1997)>De laatste film is op dinsdag 25 februari. Er wordt deze maand geëindigd met de film Fireworks (はなび, Hana-bi) van Takeshi Kitano uit 1997. De regisseur was ook de hoofdpersoon in de film. De muziek voor de film is gecomponeerd door de bekende componist Joe Hisaishi.  Kaartjes voor de film koop je hier.

Alle films beginnen om 20.15 uur. Kaartjes voor de films kosten €6,50 inclusief een daglidmaatschap. Koop je een lidmaatschapskaart die 3 maanden geldig is voor €5,-, dan kost je filmkaartje ook €5,-. Een lidmaatschapskaart geeft je korting op speciale evenementen, zoals muzikale optredens, lezingen en workshops. De Nieuwe Regentes is te vinden aan de Weimarstraat 63 in Den Haag.

Bron: De Nieuwe Regentes via Lisette 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Extreme Japan bij DNR Film Club in De Nieuwe Regentes

  • 28 januari, 2014 om 22:40
    Permalink

    Altijd goed om Japanse films te zien verschijnen in Nederland. Meeste films zijn al wel wat ouder maar dat zegt uiteraard niets over de kwaliteit. Lijkt alsof ze zich allemaal in elk geval bewezen hebben als toppers.

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?