27ste editie Japanese Public Speaking Contest in Den Haag

Op zaterdag 1 maart zal er voor de 27ste keer het Japanese Public Speaking Contest plaatsvinden in het Bel Air Hotel in Den Haag. Laat je Japanse vaardigheid zien aan het publiek en maak kans op mooie prijzen.

Het thema van dit jaar is: Datgene van de Japanse cultuur die ik graag aan de mensen in Nederland zou willen introduceren.

 Japanese Public Speaking Contest

Je mag ongeveer 5 minuten spreken. Daarna is er tijd om een vragen te beantwoorden in het Japans. Er zullen ongeveer 20 deelnemers zijn, mochten er meerderen inschrijven, dan zal er een voorselectie zijn. Heb je al een idee waar je het over wilt hebben? Wacht dan niet te lang met aanmelden, de deadline voor het aanmelden is donderdag 13 februari 2014.

Er zijn een aantal kwalificaties waar je aan moet voldoen, voordat je je kan aanmelden. Je moet tenminste 18 jaar oud zijn, van Nederlandse nationaliteit zijn of die van een andere lidstaat van de EU en gedurende 6 maanden achter elkaar voorafgaand aan de datum van de wedstrijd in Nederland woonachtig zijn. Degene die niet de nationaliteit hebben van een EU lidstaat zijn ook welkom om mee te doen als bijzondere inzending, maar dingen niet mee met de prijzen die er te winnen zijn. Daarnaast mag je nooit in Japan gewoond hebben voor langer dan twee jaar en nooit een Japanse nationaliteit gehad te hebben of ouders hebben met een Japanse nationaliteit.

Aanmelden kan als volgt: Je moet een applicatie formulier invullen en deze sturen met pasfoto naar de Japanse ambassade per e-mail of post.  Je krijgt een bevestiging.

De speeches zullen van start gaan om 14.00 tot 17.20 uur. Daarna zal er een juryberaad zijn van een half uur met daaropvolgend de prijsuitreiking. De Bel Air Hotel is te vinden aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. De wedstrijd is open voor iedereen en toegang is gratis.

Bron: Japanse Ambassade in Nederland (meer informatie)

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?