Electric Frogs door Duo Ponchan in Den Haag

Electric FrogsOp zondag 16 februari 2014 is er naast Tsunacon (wij zijn daar ook!) ook de mogelijkheid om een optreden bij te wonen van het Duo Pochan. Ze brengen er vanaf 15.00 uur het programma Electric Frogs.

Naomi Sato zal de Shō bespelen. De Shō is een traditioneel Japans blaasinstrument beter bekend als het Japans mondorgel. Dit traditioneel hofinstrument bestaat wordt gemaakt uit BamboeVoor dit programma brengt ze percussionist Christiaan Saris mee met zijn live electronics. Het woord Pochan is een Japans woord dat het plonsgeluid uit drukt van een kikker die in het water springt. Het gaat dan zowel om de plons als om de rimpelingen van het water hierna. Al deze geluiden vallen onder Ponchans geluiden. Deze geluiden staan uiteraard centraal in dit programma, Electric Frogs, zoals de naam al doet vermoeden.

Shō-speelster Naomi trad eerder al op bij Podiumkunsten Emmakade in Den Haag. Zij is ook degene die het instrument aan populariteit liet winnen in Nederland. In de loop der jaren schreven heel wat hedendaagse componisten stukken speciaal voor haar.

Wil je dit optreden gaan bijwonen? Dat kan op Zondag 16 februari 2014 om 15.00 uur. Het optreden vindt plaats bij Podiumkunsten emmakade gelegen te Koningin Emmakade 139 in Den Haag.

Bron: Podiumkunsten emmakade, via Charles

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?