I-アイ- zet goede show neer in 330 live

Afgelopen vrijdag 17 januari 2014 was het dan eindelijk zover! De jonge band I-アイ- (I-ai-) kwam voor het eerst spelen in Nederland! Het is hun allereerste Europese tour en ik was erg benieuwd wat deze nieuwe formatie het publiek zou gaan laten zien.

Voordat het duo opkwam, vulde de zaal zich steeds meer met mensen die de show kwamen zien. Een gevarieerd publiek kan ik het wel noemen. Naast de standaard Visual Kei bezoekers waren er ook een aantal Lolita meisjes aanwezig.

I-ai- in concert - Fotografie: Francisca Hagen www.furanshisuka.nl

Gelijk na het moment dat Hiroaki (zanger) en Yuki (gitarist) het podium opkwamen, begonnen ze vrijwel meteen te spelen en het publiek reageerde direct erg enthousiast.  Hiroaki met zijn goeie stem zong vol overgave zijn nummers en Yuki met zijn gitaar zweepte de muziek en het publiek op en zorgde voor een goeie kijk op de harmonie waarin  deze 2 artiesten de show met elkaar opzetten.

Na elk nummer konden de jongens een luid applaus verwelkomen en tijdens de nummers deed het publiek enthousiast mee door te dansen en te klappen.

Na een aantal nummers gaf Hiroaki het podium  aan Yuki zodat hij wat van zijn gitaarspel kon laten zien. Ik vond dit wel een heel uniek en bijzonder moment. Op het moment dat Yuki op zijn gitaar begon, werd het publiek dan ook heel erg enthousiast en juichte hem luid toe. Je kon merken dat Yuki met zijn gitaar veel eigen potentie laat zien en op een bepaalde manier wilt communiceren met de mensen waar hij voor speelt.  Ik begreep hierdoor gelijk de reden waarom hij een solo moment kreeg.

Toen Hiroaki terug kwam op het podium begon hij met een nummer waarin hij een stuk solo gezongen heeft en Yuki er na een tijdje met zijn gitaar mee begon te doen. Dat zorgde voor een explosief nummer dat echt heel erg leuk klonk.

I-ai- in concert - Fotografie: Francisca Hagen www.furanshisuka.nl I-ai- in concert - Fotografie: Francisca Hagen www.furanshisuka.nlHiroaki communiceerde met het publiek en vroeg onder andere of we bekend waren met Visual Kei  en vroeg  “Can you feel my heart!?”. Vervolgens werden de nummers die ze speelden wat harder en gaf hij aan dat hij het leuk vond als we zouden headbangen. Iedereen deed graag mee en dat was erg leuk om te zien.

Ik besefte me dat dit een erg bijzonder duo is om live te zien en dat de samenwerking tussen de twee er één is van goede harmonie en dat is goed te zien op het podium. Na een korte pauze van het podium kwamen Hiroaki en Yuki weer het podium op voor een encore van ongeveer 3 nummers.  Hierna was de show afgelopen. Een goeie show was het zeker!

Ondanks dat vrijwel niemand reeds bekend was met deze band, hebben ze naar mijn idee hun publiek heel goed laten zien dat ze erg leuke muziek maken en een goede show opzetten. Dat was heel goed te merken aan de reacties en enthousiasme waarmee iedereen meedeed.

 

Setlist

– SE:Mona Lisa Intoroduction -
01. EGOISM
02. Crystallize
03. ROSARIO
04. DEEP SEA
05. Liquid flower
06. TSUKI (月)

-Guitar Solo-
07. Cosmos -Inst.-
08. Virus -Inst.-

-Prologue-
09. STARTING POINT
10. BARA TO HEBI ( 薔 薇 と 蛇 )
11. NEO JESUS
12. Mona Lisa
13. Christian Rose
14. Duty

Encore
E-01. NIGHT WING
E-02. “I” AWAKE
~ SE-Eternal Love Song~

Foto’s: Francisca Hagen

Anvica

Gastblogger voor AVO Blog met een grote interesse voor Japan en andere aziatische landen. Ik bezoek anime conventies, J-Rock/Pop en Visual Kei concerten en hopelijk in de toekomst meer Japan gerelateerde evenementen. Ik hoop hier met jullie waardevolle informatie te kunnen delen en plezier te hebben ^^.

4 gedachten over “I-アイ- zet goede show neer in 330 live

 • 4 februari, 2014 om 12:56
  Permalink

  Gefeliciteerd met je eerste concert verslag!!! ^^
  Ik vind t een lekker leesbaar verslag, jammer dat ik ze gemist heb hopelijk komen ze nog een keertje.
  Volgens mij hebben ze ook een aardig tijdje gespeeld als ik zo de setlist lees.

  Reactie
  • 4 februari, 2014 om 13:12
   Permalink

   Dank je! ^^ Ja inderdaad ze hebben naar mijn idee best een tijd op het podium gestaan. Het was in ieder geval erg leuk! Volgende keer ben je erbij ;)

   Reactie
 • 7 februari, 2014 om 17:46
  Permalink

  Leuk verslag!! Wat ik een mooi moment vond was toen Hiroaki het podium verliet, dat hij een tijdje bij de bar aan het kleppen was met de barvrouw en later een (werd mij later verteld) vriend van hem. Ondertussen speelde Yuki zijn ding.

  Reactie
  • 13 februari, 2014 om 13:59
   Permalink

   Dank je Fran! ^^ Ah ja dat is een leuk gegeven. Daar hebben wij die bij het podium stonden niet veel van gemerkt :D . Yuki was erg goed in zijn ding doen!

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?