Hevige sneeuwval legt een dikke deken over Japan

Mooie winterse beelden in Tokyo. Voor het eerst in 13 jaar heeft het er gesneeuwd, gaf het Japans Meteorologisch Instituut (Japan Meteorological Agency (JMA), zeg maar het Japanse KNMI) een weeralarm af en voor het eerst in 45 jaar heeft het er zoveel gesneeuwd! De laatste keer dat Tokyo zoveel sneeuw kreeg was in januari 1998. Toen viel er 32 centimeter aan sneeuw.

Zo veel als 27 centimeter sneeuw viel er zaterdagavond laat. Sendai zag zelfs 35 centimeter sneeuw vallen, in 78 jaar is nog niet zoveel gevallen. Op de vroege ochtend van zondag 9 februari werd er 33 centimeter sneeuw gemeten in Chiba. In de Tohoku regio zou het gesneeuwd hebben tot 40 centimeter.

(Foto van vriendin Miwa, ook de fotografe van de foto’s in dit blogbericht)

De winterse taferelen zorgen voor mooie foto’s en video’s, maar ook ongemak. Mensen die uitglijden op straat of van het dak, terwijl ze bezig zijn met het schoonmaken van hun stoep of dak. Lokale media in Japan zeggen dat er minstens 11 mensen zijn overleden en 1250 mensen gewond door sneeuw gerelateerde ongelukken. En ongeveer 5000 mensen waren gestrand op Narita vliegveld afgelopen zaterdag, doordat er vele honderden (binnenlandse) vluchten waren geannuleerd. Ook zaten mensen zonder stroom.

En ondanks dat slechte nieuws, wil ik eindigen met mooie sneeuwbeelden. Hieronder een video van The Asahi Shimbun. En hier een andere video van Tokyo Fashion met veel meer mooie sneeuwbeelden in Tokyo. Kjeld Duits (Nederlandse journalist in Japan) heeft ook foto’s gemaakt van Tokyo. Er wordt nog steeds sneeuw verwacht in Honshu en Tokyo, maar het Japans Meteorologisch Instituut zegt dat het gaat om een paar centimeter sneeuw.

Let it snow, let it snow, let it snow?

Bron: JapanToday, The Asahi Shimbun

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Hevige sneeuwval legt een dikke deken over Japan

  • 10 februari, 2014 om 13:51
    Permalink

    Snow Snow Snow, blijkt maar weer ik zit hier helemaal verkeerd met 5 graden boven nul

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?