Tomoko Mukaiyama bezoekt Nederland met haar dansconcert SHIROKURO

Afgelopen maand januari begon Tomoko Mukaiyama aan haar tour door Nederland. Ook in deze maand zullen er nog optredens volgen. Tomoko won in 1991 de Nederlandse Gaudeamus Concours-prijs. Sinds toen werd ze door heel wat grote gezelschappen gevraagd en werkte ze ook samen met ontwerpers, filmmakers, architecten, andere dansers en fotografen. Naast dans, maakte ze ook al carrière als concertpianiste en visueel kunstaar!

-Shirokuro_6515©AnjaBeutler.jpeg-

Dit jaar treedt ze in Nederland op met haar dansconcert SHIROKURO. De tour begon afgelopen januari en loopt nog tot 4 april. SHIROKURO betekend letterlijk wit zwart in het Japans. Het dansconcert is een mysterieuze confrontatie tussen een danser en een pianist. Drie danser Mitchell-lee geeft met strakke bewegingen een beeld bij de krachtige muziek. Mukaiyama zal zelf de piano bespelen. De klanken en de bewegingen zullen elkaar aanvullen en extra kracht geven. Daarnaast zal het decor met zijn lichteffecten ook bijdragen een de sfeer. Zo zal de duisternis en het felle licht zorgen voor een scherp contrast en een prachtig schouwspel vormen met de twee figuren op het podium.

-Shirokuro_6637©AnjaBeutler.jpeg-Dit dansconcert mocht in wereld-première gaan tijdens het Tokyo Dance Triënnale 2012, maar de Nederlandse première was tijdens Holland Festival in juni van vorig jaar. De tour volgt dus enige tijd later, maar geeft nu iedereen de kans om dit concert te zien. Ook zal er één show zijn in Duitsland.

De aankomende shows zijn:

11 en 12 februari – Theater Kikker, Utrecht
14 februari – Goudse Schouwburg, Gouda
27 februari – Rotterdamse Schouwburg , Rotterdam
8 maart – Korzo, Den Haag
4 april – Odeon de Spiegel, Zwolle
25 april – Teo Otto Theater, Remscheid (Duitsland)

Foto’s: Anja Beutler
Bron: OHP NL , Holland Festival

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?