E*Cinema: In & Out of Japan

EYE Film instituut in Amsterdam biedt je op dinsdag 18 februari de kans om experimentele films en animaties te bekijken gemaakt door Japanse regisseurs die in het buitenland wonen: In & Out of Japan. Vanaf 19.15 uur zijn er diverse films te zien vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw uit New York, San Francisco, Chicago, Montreal, Londen en Amsterdam.

market_street_05_2

De films onderzoeken de waarde van een nationale cinema voor hen die hun land niet langer hun thuis noemen. De filmstijl varieert van poëtisch tot rauw, de makers hanteren terugkerende thema’s: reizen en ontdekkingen, fascinatie met de esthetiek van het filmkader.

De films die te zien zijn deze avond zijn geregisseerd door Kenji Kanesaka, Takahiko Iimura, Shinkichi Tajiri, Hiraki Sawa, Tomonari Nishikawa, Daichi Saïto. Daarnaast heeft één titel een soundtrack van Yoko Ono. Daarnaast zal er een fiets-bioscoop presentatie (vertoning op fietsstroom) zijn door de Amsterdamse Pirate Cinema en curator Julian Ross zal het programma toelichten.

De reguliere prijs om de avond bij te wonen is €10,-, met korting €8,5-, voor kinderen €7,50 en als vriend €7,50. De kaartjes kunnen online gekocht worden. De films zijn te zien in het EYE, deze is te vinden aan de IJpromenade 1 in Amsterdam.

Bron: EYE via Camera Japan

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?