EpiCon 2014

Op 4, 5 en 6 juli kunnen we iets episch gaan verwachten, namelijk de gloedjenieuwe EpiCon in de Brabanthallen in Den Bosch. De nieuwe 3-daagse conventie zal in het teken staan van gaming, cosplay en entertainment.

epicon

De organisatie van deze conventie zegt dat EpiCon de grootste conventie van de Benelux gaat worden. 48.000 m² is gevuld met twee bioscopen, vele workshopruimten, breed aanbod aan gaming, cosplay cities, eSports, een enorm café, dealerroom en een gevuld programma. We mogen cosplay-wedstrijden, premières van een nieuwe film of tv-serie en concerten verwachten. Het programma is nog niet bekend en zal binnenkort bekend zijn, maar wat al wel bekend is dat de conventie drie dagen lang van 10.00 tot 20.00 uur zal zijn.

Wat wel bekend is dat de vier cosplay cities bestaan uit Anime, Fantasy, Star Wars en Steampunk, dat er twee concerten per dag zullen zijn, dat er naast de workshops ook meet & greets zullen zijn en dat er naast de laatste games, downloadbare content (DLC) en eSports wedstrijden ook een mogelijkheid is om een kijkje in de keuken te nemen van Nederlandse game-ontwikkelaars. En daarnaast zal er een Maid Cafe aanwezig zijn, maar ook een mogelijkheid om te genieten van LARP op het buitenterrein of meedoen aan LAN parties. Al met al zal het mijn inziens een bomvol programma worden met voor iedereen wel iets wat leuk is om te doen.

Inmiddels is de teaser van EpiCon online gezet op YouTube.

Kaartjes voor de eerste editie van de conventie kosten €22,50 voor een dagticket op vrijdag of zaterdag. Een weekendticket kost €39,50 en wil je alledrie de dagen gaan, dan ben je €55,- kwijt. Er is ook een mogeiljkheid om te kamperen. EpiCon biedt namelijk EpiCamp aan voor een vaste prijs van €35,-.

EpiCon is een samenwerkingsverband van drie bedrijven: Ziva Events, Media Lizard en Media Tornado. Deze bedrijven hebben de krachten gebundeld op het gebied van evenementen organiseren, gaming, cosplay, marketing en PR.

Bron: EpiCon, Epicon Facebook, Epicon Twitter

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?