Imagicon 2014 met Galaxy Masquerade

Flyer Imagicon Op zaterdag 29 maart 2014 is er het Sci-Fi, Comic, Fantasy en Horror festival Imagicon. Het evenement is niet direct gericht op Japan, maar er is ook een Cosplaywedstrijd! Net daarom brengen wij je graag op de hoogte.

Imagicon kan je wel vergelijken met FACTS of Elf Fantasyfair, maar het is meer! Want het is een echte conventie en geen beurs. Naast de ruimte waar je de handelaars vind, heb je hier ook tal van andere activiteiten. Er zijn verschillende workshops, lezingen, panels en optredens die allemaal te maken hebben met strips, Sci-Fi, fantasy en horror.

Dit jaar is er ook Galaxy Masquerade, namelijk hun Cosplaywedstrijd! Het ideale moment om een leuke outfit te maken om je favoriete personages te cosplayen. Wat denk je van Iron Man, Doctor Who of misschien Star Wars? Keuze genoeg! Er is bij deze wedstrijd ook plaats voor personages uit allerhande anime, maar toch ligt de voorkeur bij de genres die bij deze conventie passen. Al zin om mee te doen? Lees dan nog even verder!

Er zijn twee onderdelen, namelijk de Walk-on (fashion show) en de Act (skit). Voor de walk-on moet je inschrijven voor 15 maart. Doe je enkel mee aan de Act, dan is het misschien interessant om te weten dat er een maximum is van 20 inschrijvingen. Dus misschien is het toch handig om ook tijdig in te schrijven. Alle andere voorwaarden vind je hier.

Logo ImagiconNaast de Galaxy Masquerade zijn er natuurlijk nog wat interessante activiteiten. Zo is er ook de veiling voor Stichting Lezen en Schrijven. Heb je nog wat oude Sci-Fi, Fantasy, Horror of Comic spulletjes die je zelf niet meer gebruikt of die niet langer in je collectie passen? Dan kan je die laten veilen op de grote veiling! Je kan er misschien zelf ook wat leuks op de kop tikken! De te veilen artikelen worden 14 dagen voor de conventie gepubliceerd op de facebookpagina. Kan je direct al eens kijken of er wat leuks tussen zit! Maar ook de Fan Made Video-wedstrijd klinkt als een erg leuke en interessante activiteit! Ga aan de slag met je beste video-bewerkingsprogramma!

Verder zijn er heel wat gasten, zoals Tais Teng. Die zal een workshop geven, genaamd Fandoms: Maak je eigen wereldkaart. Maar ook Alice Steneker zal een workshop geven, Photoshoppen als een pro! Daarnaast zullen er lezingen zijn van The Flying Dutch (Star Trek: Return to The Cage), Marlies Scholte-Hoeksema (Star Trek: De zoektocht naar Utopia), Edwin Mathlener (Science Fact: Exoplaneten) en Antonie Holslag (Horror: Het belang van spannende verhalen).

Gasten voor de panels zijn The Partyvengers (Fandoms: Cosplay 101) en Team Paraluna (Fandoms: Special Effects Make-up). Beiden zeer interessant voor fervente cosplayers!

Daarnaast zullen verder nog aanwezig zijn. Dutch Garrison, Star Wars kostuum club, zijn de gehele dag aanwezig, ookal staan ze niet specifiek ingepland in het programma. Abe de Verteller zal ptreden en workshop(s) geven in verhalen vertellen. Ook Rodger van den Braak zal er zijn voor zijn bordspel-demonstratie in De Vortex. Umbrella Corp Nederland zal ook aanwezig zijn.

Imagicon gaat door in het congrescentrum De ReeHorst in Ede. Zet zaterdag 29 maart 2014 maar in je agenda als je deze conventie niet wil missen! Een kaartje kost je 20,- euro. De programmatie loopt van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bron: Imagicon

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?