Vierde editie filmdag Irasshai

Irasshai_Flyer_grootOp zondag 9 maart presenteert Nippon Zasshi de vierde editie van hun filmdag Irasshai! In deze vierde editie werd er gekozen voor twee films waarin sterke vrouwen de hoofdrol spelen. Namelijk Kamikaze Girls en Paprika. Moest je tussendoor honger hebben, dan werd ook daar rekening mee gehouden. Er zal allerlei lekkers aanwezig zijn. Voor de eerste dertig bezoekers is er zelfs een gratis onigiri!

De eerste film Kamikaze Girls (下津物語), die gebasseerd is op de gelijknamige roman uit 2002 van Novala Takemoto, gaat over twee meisjes met een totaal verschillende achtergrond. Momomko Ryugasaki is een lolita die een heel erg grote interesse heeft voor de Franse Rococo, terwijl het andere meisje Achigo Shirayuri een nogal rebelse, jongensachtige delinquente is. Ondanks de grote verschillen worden deze meisjes heel snel vriendinnen en beleven het avontuur! De film heeft al verschillende prijzen gewonnen. Zo werd hij verkozen tot beste film op het Yokohama Film Festival en op het Japanese Professional Movie Awards. Daarnaast kon actrice Anna Tsuchiya voor haar rol Ichigo een aantal keer de prijs voor beste nieuwkomer in de wacht slepen!

Ook de tweede film Paprika (パプリカ) kon reeds enkele prijzen in de wacht slepen. Hij werd verkozen tot beste animatiefilm, maar ook de regisseur, Satoshi Kon (onder andere bekend van Millennium Actress, Perfect Blue en Paranoia Agent) werd bekroond met de prijs voor beste regisseur.

Zin in een leuk filmdagje? Zet dan zondag 9 maart 2014 in je agenda. Van 10.00 tot 18.00 uur kan je terecht in cc Rix, De Gryspeerstraat 86 in Deurne. Een kaartje kost je slechts 5 euro! Er is geen voorverkoop.

Bron: Nippon Zasshi

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?