Made in Japan, ontdek het Japan van gisteren en vandaag

Aanstaande woensdag 26 februari staat helemaal in het teken van de banden die de Katholieke Universiteit van Leuven (l’Université catholique de Louvain, UCL) heeft met Japan. De middag, die de naam Made in Japan draagt, bevat diverse activiteiten die te maken hebben met Japan. Daarnaast is er een mogelijkheid om meer informatie te verkrijgen over de Grote Aardbeving en tsunami in maart 2011.

2009 © Emmanuel Crooÿ
2009 © Emmanuel Crooÿ

De middag is gevuld met presentaties, een spin-off en een interventie. Allemaal gerelateerd met Japan. De interventie gaat over de modellering van een tsunami. En één van de presentaties gaat over de academische en wetenschappelijke samenwerkingen tussen de UCL en Japan.

Daarnaast zal er een echte Japanse Fair zijn in de grote zaal van de Aula Magna, waar vele kraampjes en activiteiten zijn. Het is mogelijk om de traditionele bloemsierkunst Ikebana te ontdekken. Of je kan deelnemen aan een traditionele theeceremonie. Ook is het mogelijk om naar de bijzondere klank van de Koto te luisteren of kennis te maken met de vele vechtsporten zoals Aikido, Kendo of Judo. Ook is het mogelijk om de arcades te ontdekken, culinaire Japanse specialiteiten te proeven en te genieten van een glas sake. Ook zal er een mini-concert zijn van een Japanse violist.

Er zal een fototentoonstelling te zien zijn die de Japanse cultuur laat zien en laat zien hoe de vooruitgang gaat in de getroffen gebieden na de Grote Aardbeving en Tsunami van 11 maart 2011.

Om 18:30 uur wordt de middag officieel afgesloten met een speech van diverse mensen, waaronder professor Bruno Delvaux, rector van het UCL en Zijne Excellentie de ambassadeur van Japan in Belgie De heer Mitsuo Sakaba, één van de verantwoordelijken van de VZW MIRAÏ. Verder volgt een door de studenten gerealiseerde film die zich buigt over de gevolgen van de tsunami.

In de avond is er een Japans buffet diner, partner van het evenement VZW MIRAÏ nodigt iedereen uit in de Foyer du Lac van de Aula Magna vanaf 19.30 uur. Het is een diner waarbij de winst van het geld gaat naar de opvang van weeskinderen van de tsunami van 2011. Deelname (drank is inbegrepen) is €80,- per persoon. De avond zal zelf ook gevuld zijn met een optreden, een documentaire, speeches en meer. Voor info en inschrijving kan je e-mailen naar: moc.l1508798637bsa-i1508798637arim@1508798637ofni1508798637. Er is ook een PDF die ingevuld en opgestuurd kan worden.

De locatie voor dit alles is de Aula Magna in Louvain-La-Neuve in Belgie. De toegang voor de middag is gratis.

Bron: UCL, Flyer PDF (Franstalig), VZW MIRAÏ

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?