Valentijnsdag in Japan in 2014

Valentijnsdag mag dan wel bijna voorbij zijn, in Japan is het sowieso voorbij, maar er mistte een leuk blogbericht op AVO blog met een Valentijnstintje. Vorig jaar schreef ik nog over Valentijnsdag in Japan, nu kom ik met een kleine verzameling van (nieuws)berichten over Valentijnsdag in 2014.

JR East maakte Tokyo treinen romantisch voor Valentijnsdag

jreast_valentijn
Wie zegt dat het nemen van de bus, trein, tram of metro niet romantisch kan zijn, kan het mis hebben. East Japan Railway (JR East) had een poging gedaan om een amoureuze sfeer te creëren voor Valentijnsdag door hartvormige handriemen op te hangen in de treinen. De hartvormige riemen werden vorig weekend geïnstalleerd in de treinen van de Keiyo Line die door Tokyo rijden en zouden tot en met vandaag hangen, speciaal op de dag voor de geliefden. Het is een romantisch gebaar vanuit het bedrijf.

Speciale toevoeging aan de Valentijnschocolade: bloed

In Japan is het normaal dat de mannen op Valentijnsdag chocolade krijgen. Een maandje later op de zogenoemde White Day, een door een snoepindustrie bedachte feestdag, moeten de mannen de vrouwen bedanken door middel van cadeautjes, te denken aan witte chocolade, koekjes, sieraden en dergelijke. Sommige vrouwen, of het echt waar is weet ik niet en als het waar is, dan zal het vast gaan om een klein aantal, hebben een aparte manier bedacht om hun zelfgemaakte chocolade een speciale toevoeging te geven: namelijk iets van hun eigen chocolade (en zweet en…). Zou dat het geheime ingredient zijn om de man van hun dromen binnen te kunnen hengelen? Al met al vind ik het maar niks. Meer hierover is te lezen op Japan Subculture.

Leuk cadeautje: Planeten van chocolade

planetchocolate

Er zijn genoeg mogelijkheden om chocolade te geven. Een doosje Merci (dat jij er bent) is soms al voldoende om iemand blij te maken, maar misschien juist niet die geliefde of die leuke jongen. In ieder geval is dit een leuk (Valentijns)cadeautje voor diegene die wat heeft met planeten: allemaal van chocolade. Elk bolletje hebben een aparte smaak: Mercury heeft een mango smaak met kokosnoot, Venus is van witte chocolade met een zachte ondertoon van citroen, aarde is een mooi blauw bolletje van gewoon chocolade. Mars heeft een hazelnootsmaak, bij Jupiter zijn bittere chocolade vermengd met melkchocolade en een snufje vanille, Saturnus heeft een rozijnenaroma, Uranus smaakt naar chocolade en thee, Neptunus heeft een smaak van geroosterde koffiebonen met een vleugje kaneel. Voor ¥ 441 is dit doosje van jou!

Square Enix heeft ook een aantal soorten chocolade uitgegeven, één van de setjes chocolade lijken op de planeten van chocolade. Maar zijn sowieso duurder.

Schattige zwartvoetpinguïn ‘verliefd’ op verzorger

In de video zie je Sakura-chan, een Zwartvoetpinguïn dat leeft in de Matsue Vogel Park in Shimane prefectuur in Japan. Het park is een uitgebreide overdekte tuin – één van de grootste in de wereld – met talloze soorten bloemen en vogels van over de gehele wereld. Deze 10-jaar oude pinguïn heeft duidelijk haar Valentijn gekozen, namelijk de verzorger van de dierentuin. Jammer voor haar, hij is een 40-jaar en getrouwd met twee kinderen. Het heeft haar niet doen stoppen om affectie te blijven tonen. Dit heeft een hoog “Aaaawww”-gehalte!

Hier wil je vast je tanden in zetten!

Een origineel cadeautje van een student tandheelkunde, namelijk een gebit van chocolade. Het gebit is een mix van melk en witte chocolade, waarbij de witte chocolade de tanden moet voorstellen. Kan prima als kunstgebit, nietwaar?

gebitvanchocolade

Al aan het watertanden? Maker van dit stukje een twittergebruiker genaamd Matsumoto. Ze liet weten dat ze haar chocolade creatie vandaag meebracht naar school om uit te delen. Misschien heeft ze er nog één over?

P.S. Morgen is de Valentijnschocolade 50% goedkoper, perfecte kans om nog even romantisch goedkoop te zijn! ;-)

Bron: Rocket News, JR East Facebook, Japan Subculture, Byokan SundayAsahi Shimbun, Matsue Vogel Park Blog

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

3 gedachten over “Valentijnsdag in Japan in 2014

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?