Japan zucht onder zware sneeuwval

Na de sneeuw die vorige week een deken over Japan legde is er afgelopen dagen meer sneeuw gevallen in het oosten en noordoosten in Japan. De sneeuwval, dat het het zwaartste is dat het land heeft gezien in ongeveer een eeuw, heeft electriciteit verstoord in de steden.

Internationale en binnenlandse vluchten werden geannuleerd, waardoor de luchthavens vol met mensen die niet in staat waren om ergens heen te gaan. Vele wegen zijn niet te bereiken, geblokkeerd door de vele sneeuw en spoorwegdiensten waren opgeschort, waardoor vele mensen gestrand waren.

Op Honshu, vooral in de Yamanashi Prefectuur, viel tenminste 100 centimeter sneeuw! Ongeveer 1200 bewoners afgesloten van de buitenwereld. De Japanse zelfverdedingingsmacht heeft moeten helpen met mensen uitgraven, maar ook de wegen.

Tweet boven: Een noodkreet dat veel werd geretweet: automobilisteren waren gestrand op een grote kruising bij de Yamanashi Prefectuur.  Tweet beneden: Een tunnel in Yamanishi Prefectuur die doodloopt.

Volgens de Mainichi Shimbun waren ongeveer 5,623 huishoudens in acht prefecturen, waaronder Tokyo, Shizuoka Prefectuur en gedeelten van de Kanto-Koshin en Tohoku gebieden geïsoleerd door de sneeuw sinds 18 februari. TEPCO liet weten dat er 1,693 huishoudens in Saitama, Tochigi, Gunma en Yamanishi prefecturen het zonder electriciteit moesten doen, dankzij de sneeuwval.

Het dodental door deze sneeuwval of door sneeuw gerelateerde ongelukken is opgelopen tot 23 personen.

Volgens de laatste prognose, hoeft Japan zich geen zorgen meer te maken over de sneeuw! Het lagedrukgebied verplaatst veel zuidelijker dan eerder voorspeld.

Bron: Mainichi Shimbun, Yokosonews, Japan Times

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?