Hope Step Japan! Drie jaar na de ramp in Japan

Hope Step Japan! FlyerOp maandag 11 maart 2014 is het drie jaar geleden dat Japan werd opgeschrikt door een grote aardbeving met daaropvolgend een tsunami. Hope Step Japan! organiseert ook dit jaar een evenement om samen te komen met mensen die vragen en ideeën hebben om verder te gaan na de aardbeving. Maar ook om de volgende vraag te beantwoorden: Wat hebben wij ervan geleerd?

Het evenement vindt plaats op zaterdag 8 maart in de Mediamatic Fabriek in Amsterdam. De middag gaat van start om 13.00 uur en zal doorgaan tot 20.00 uur.

Programma:

13.00 uur: Opening
13.10 uur: Skype gesprek met Yoichi Matsuki over het onderzoek in radiatie blootstelling van boederijdieren in Chernobyl en Fukushima de laatste drie jaar.
14.20 uur: ‘Een perspectief op de betrokkenheid van de burger’. Een gesprek met Kjeld Duits en Naoko Richters.
15.30 uur: Presentatie: reflectie over de laatste drie jaar na 3/11 door Wim Turkenburg
15.30 uur: Discussie aan de ronde tafel over ‘energiebeleid zonder kernenergie’ met Peer de Rijk, Liesbeth van Tongeren, Naoko Richters, Wim Turkenburg en een aantal gastsprekers.
16.50 uur: Kamishibai door schoolkinderen van de Donge school en Niko & Hikaru
17.30 uur: Presentatie door Willem Velthoven, Mediamatic. ‘De Mycelium Project van Mediamatic’
18.10 uur: Optreden ‘continue/ripple’ door Sato Endo, Tashi Iwaoka, Ismoera, Ayumi Matsuda, Yui Nakogami, Christiaan Saris en Naomi Sato.
18.30 uur: Cinema avond. Na elke film zal er een Q&A zijn van 10 minuten. Filmprogramma zal later bekend gemaakt worden op de website.

Doorlopend programma over de gehele dag

Workshops: “Hope Step Post” door Masaoki Oyamada,
“Fukushima Namazu” door Arne Hendriks,
“Jumping-Power Plant” door Team HSJ
Expositie: “The Sound of March 11” door Yota Morimoto,
“PURBomb” door Erwin Nederhoff,
Screening georganiseerd door Satellietgroep
Verslag: “Drie jaar na Fukushima: een visueel en chronologische foto” door Team HSJ
Handout: “Mogelijke invloed op dieren en planten als gevolg van radioactieve besmetting” door Animal Rights for Japan (een film ‘Zone’ zal te zien zijn tijdens de Cinema Avond)
HSJ bibliotheek: interviews, publicaties
Eten: Diverse stands met heerlijk eten.

Toegang voor deze middag is €8,-, een gedeelte van het geld zal gaan ter ondersteuning van het werk dat Hope Step Japan! doet. De Mediamatic Fabriek is te vinden aan de VOC-kade 10 in Amsterdam.

Hope Step Japan! bestaat uit een groep van Japanse vrijwilligers die in Nederland in diverse branches werken. Ze vinden het belangrijk dat er een platform bestaat dat, uitgaande van zoveel mogelijk invalshoeken, zich richt op het leren, denken en handelen in reactie op maatschappelijke problemen, zoals de nucleaire kwesties in zowel Japan als de rest van de wereld.

Bron: Hope Step Japan!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?