Japan’s eerste hotel gemaakt van ijs geopend

Tenminste één dorp in Japan is momenteel aan het genieten van de kou en de zware sneeuwval, tenminste genoeg om iets ijskouds te starten: een ijshotel. Tobetsu, een niet zo’n bekende plaats op het meest noordelijke eiland van Japan, Hokkaido, probeert hiermee bezoekers en toeristen te lokken naar het hotel dat begin februari is geopend. Het zou gaan om het eerste ijshotel in heel Japan. Wees welkom in het Ice Hills Hotel!

icehillshotel

Het hotel van ijs, iets wat in overvloed is tijdens de winter in het noorden van Japan, bevat drie gastenkamers, een bar en diverse attracties. Het hotel heeft kaarsen van LED lichten om de ruimten in het hotel te verlichten.

Het Ice Hills Hotel is ontworpen door de 61-jarige Hidenobu Nakaya, eigenaar van een ontwerpbureau in Sapporo. Hj is bekend in Hokkaido voor zijn inzet en bijdragen aan de gemeenschap. Hij kwam met het idee van het ijshotel, terwijl hij aan het nadenken was over de manieren om mensen meer te leren over de stad Tobetsu. Tobetsu staat momenteel bekend als een industriële stad.

アイスヒルズホテルin当別~ICE HILLS HOTEL in Tobetsu~
アイスヒルズホテルin当別~ICE HILLS HOTEL in Tobetsu~

Tobetsu, ligt in de Ishikari district in de omgeving van Sapporo, krijgt veel sneeuw, veel is gebracht door de sterke wind dat waait tussen de openingen tussen de bergen die zich uitstrekt in de buurt van Ishikari Bay. De stad heeft een reputatie dat het er bitterkoud is. Geen angst dus dat het hotel vervroegd gaat smelten! Op Facebook is te zien hoe het ijshotel is opgebouwd.

Juist met dit hotel probeert de ontwerper Nakaya de negatieve associatie van de sneeuw met bittere kou omverwerpen. Het hotel is opgebouwd door vakmensen emt ervaring van zulke hotels in Zweden.

Het hotel zal open blijven tot en met 15 maart, wanneer de kou van de winter plaats zal maken voor het lenteseizoen!

Bron: Business Standard, Ice Hills Hotel Facebook

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?