Tomocon 2014: Let’s make new friends!

Tomocon is één van de nieuwe conventies dit jaar in Nederland. De eerste editie van deze conventie zal plaatsvinden op zaterdag 12 april in ‘De Berchplaets’ in gemeente Oss. De dag duurt van 10.00 tot 18.30 uur!

Tomo staat voor vriend, vriendschap en reisgenoten. Doel van deze conventie om mensen met nieuwe mensen kennis te laten maken en te verbinden met de Aziatische cultuur en alles wat daaromheen draait. Tomocon zegt zelf zich te onderscheiden van andere conventies door een bomvol programma, uitstekende horeca en vele ontmoetingsplekken.

tomocon

Het programma staat inmiddels al online, een aantal leuke programma onderdelen zijn:

Speedmeet. Leer in korte tijd nieuwe mensen ontmoeten en kennen in drie minuten. Dit is een leuke mogelijkheid om als je nog geen veel mensen kent in de conventie wereld!

Evil Trivia Quiz. Wie weet het meeste over manga en anime? Laat je kennis testen solo of in een team. Deze quiz wordt verzorgd door Kinjin.

Mis(s)ter Cosplay Verkiezing. Wie is de Miss, Mister of Mis cosplay op Tomocon? Het is als een traditionele Miss verkiezing, alleen in cosplay stijl. Je kan meedoen als dame, heer of crossplayer!

Live Events Cosplay Fotografie. Workshop waarin je in korte tijd theorie over (model) fotografie te horen krijgt en dat snel op Tomocon in de praktijk kan brengen. Deze workshop wordt verzorgd door BFiles Photography en Next door Pictures.

Dit is natuurlijk niet alles, maar een tipje van de sluier! De welbekende contests zijn ook hier op Tomocon (AMV, cosplay) en er is een Maid Cafe (verzorgd door Cherry Pie Maid Café)! Plan je dag in met de tijdtabel die inmiddels online staat.

Er zijn nog dagtickets, een dagticket kost €14,95. Voor diegene die met het openbaar vervoer gaan is er een mogelijkheid om met een shuttlebus te gaan, deze kan je samen met je dagticket kopen of apart. Voor diegene die met de auto gaan is het mogelijk om een parkeerticket te bestellen. Eerder vandaag liet de organisatie weten dat er nog 150 tickets te koop zijn. Mocht er op de dag zelf nog kaartjes te koop zijn, dan kosten de tickets aan de dagkassa € 17,-.

Bron: Tomocon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?