Drie Nederlandse voorstellingen War Sum Up: Music. Manga. Machine.

Het Deense gezelschap Hotel Pro Forma zal eind maart een aantal keren optreden in Nederland met muziektheaterproductie War Sum Up: Music. Manga. Machine.

warsumup2014

In War Sum Up worden drie universele oorlogsverhalen verteld in mangastijl, er komen drie hoofdpersonen voor in het verhaal: de Soldaat die weggestuurd wordt van de oorlog naar huis, hij lijdt aan PTSD en voelt zich niet meer thuis in de maatschappij. De Krijger werd gedood in de strijd. Zijn onnatuurlijke dood houdt zijn ziel tegen om via een natuurlijke transitie naar de wereld te gaan aan de andere kant. Hij wordt een geest die zijn verhaal moet vertellen om vrede te krijgen. De Spion is gevangen in de oorlog. Om bevrijdt te worden moet ze haar vaardigheden in martial arts nog een keer onder de knie krijgen. Ze wordt een super-woman en vlucht. Alle drie de verhalen worden omlijst door de vrouw in het geel, de Gamemaster.

Hieronder is een trailer te zien om een idee te krijgen van War Sum Up.

De wereldpremière van de productie was in september 2011 in het Litouwse Nationale Opera en is sindsdien al op diverse plekken in Europa te zien geweest. De planning voor de maand maart is als volgt:

Donderdag 20 maart: Lucent Danstheater – Den Haag, Nederland
Vrijdag 21 maart: Odeon de Spiegel – Zwolle, Nederland
Zaterdag 22 maart: Theater aan de Parade – Den Bosch, Nederland
Dinsdag 25 maart: La Comete – Chalons en Champagne, Frankrijk

War Sum Up is een co-productie van Hotel Pro Forma en het Radiokoor van Letland, het Britse symfonische poporkest The Irrepressibles en de Letse componist Santa Ratniece.

Bron: Hotel Pro Forma via Japanese Events NL

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?