J-popcon 2014: Nishibashi Bunka Koukou

Heb je even genoeg van de conventies in Nederland en België? Ga eens naar Denemarken! Aan het einde van deze maand zal er een nieuwe editie plaatsvinden van J-popcon. Dit jaar verwelkomt de organisatie van J-popcon jullie bij Nishibashi Bunka Koukou, J-popcon’s eigen hogeschool te midden van Kopenhagen!

jpopcon_logo

Wat valt er allemaal te verwachten op J-popcon?

Het bekende recept is ook op deze conventie te vinden: Anime, manga, cosplay, games en meerdere interessante Japan gerelateerde activiteiten. De Deense J-Fashion community J-Fashion.dk zal een heuze J-Fashion show bieden met alles van Lolita, Kodona, Fairy Kei tot Decora en meer. Nog geen kennis of te weinig kennis van de Japanse taal? Er wordt Japans voor beginners aangeboden op deze conventie! Een preview van Hayao Miyazaki’s film The Wind Rises (wel met Deense ondertiteling) is te zien op de conventie. De film zal vanaf 6 april in de Deense bioscoop te zien zijn. Er zullen ook diverse clubs zijn die workshops bieden, zoals origami, kimono, haiku’s, Kyudo en Karate. Ook voor Japans eten zit je goed op J-popcon, de organisatie heeft namelijk voor het eerst een aantal van de beste Japanse restaurants in Kopenhagen uitgenodigd om eten te serveren voor de bezoekers van de conventie!

VIP Cosplay gasten

jpopcon_reikaIn totaal heeft J-popcon vier cosplay gasten uitgenodigd. Speciale cosplay gast voor deze conventie is Reika. Zij zal ook aanwezig zijn tijdens de editie van Anime 2014. Op J-popcon zal ze een Cross-dress make-up workshop doen. Daarnaast zullen Ryoko-Demon en Rei-Doll uit Rusland aanwezig zijn. Zij zullen ook een pruikenworkshop doen op de conventie. Uit China komt Jyo-kan, WCS organisatrice en CICAF China Grand Cosplay Show organisatrice.

Zit er een manga artiest in je verborgen?

Er is een speciaal artiestensteegje waarbij je diverse Deense en internationale artiesten kan ontmoeten. Er zijn twee manga-ka die de conventie gaan bezoeken:

Eiji Otsuka, hij is één van de meest prominenten manga schrijvers en editor in Japan. Hij is een professor aan de Internationaal Onderzoekscentrum voor Japanse Studies (International Research Center for Japanese Studies) aan de Aicha Prefectural University en een getrainde antropoloog, waar hij schrijft over geek en otaku cultuur in Japan.

Nakagawa Yuzuru is Associate hoogleraar aan het Japanse Hogeschool voor Bewegend Beeld (Institute of the Moving Image), doceert hij manga op academisch niveau en is actief in de doujinshi scène (amateur uitgeverij), zowel als deelnemer en vrijwilliger bij Comiket, de grootste doujinshi beurs in Japan.

Is er ook muziek?

Jazeker! De Japanse, nu in Noorwegen wonende, SIENNÁ zal optreden op J-popcon samen met Hallvard Gaardløs op de basgitaar en Fredrik Karwowski op de gitaar. SIENNÁ beschrijft haar muziek als het oosten ontmoet het westen in dromerige crossover electronica.

Hieronder een voorproefje van de muziek van SIENNÁ, deze video is gloednieuw en komt van het in 2013 uitgebrachte album Japonesque.

De conventie vindt plaats van vrijdag 28 tot en met zondag 30 maart bij DGI-byen. J-popcon is de grootste J-pop Culture conventie in Denemarken. De deuren openen op vrijdag om 16.00 uur en op zondag om 17.45 uur.  Voor het gehele weekend betaal je 396 Deense Kronen, dat komt neer op €53,-. Voor alleen een vrijdag, zaterdag of zondag betaal je 225 Deense Kronen, dat neerkomt op €34,-. De conventie zal dit jaar rond de 2500 mensen verwelkomen!

Extra leuk nieuws van onze kant: Miyako Studio (Foto & Videoagrafie bedrijf uit Oss) gaat naar Denemarken en het verslag hiervan ga je zien op AVO blog!

Bron: J-popcon 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?