Vervroegde opening Japanse Tuin Hasselt

Bloesems - HasseltAl ruim twintig jaar kan je in Hasselt de Japanse Tuin bezoeken. Dit steeds in de periode van dinsdag 1 april tot en met vrijdag 31 oktober. Maar soms, zoals dit jaar, is er reden om vroeger te openen. De bloesems staan al in bloei! En dat willen ze in de Japanse Tuin natuurlijk delen met al hun bezoekers. Daarom opent de tuin dit jaar zijn deuren op vanaf vrijdag 14 maart, op vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf 1 april is hij dan ook weer open op de gebruikelijke openingsdagen

De Japanse Tuin in Hasselt werd aangelegd in 1992, als symbool voor de intense vriendschap tussen de inwoners van Hasselt en de inwoners van Itami, de Japanse zusterstad van Hasselt sedert 1984! Deze Japanse Tuin is 2,5 ha groot en is daarmee de grootste in Europa! In de gehele periode zijn er verscheidene (terugkerende) evenementen, zoals de theedemonstratie (reservatie verplicht), geleide bezoeken en bijvoorbeeld Koi Bobori (Dag van de kinderen).

De voorlopige opening vanaf vrijdag 14 maart tot dinsdag 1 april is:

– Vrijdag van 10 tot 17.00 uur.
– Zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur.

Openingsuren van 1 april tot en met 31 oktober:

– Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
– Zaterdag, zondag en feestdagen van 14.00 tot 18.00 uur. (ook voor paas- en pinkstermaandag)

Laten we niet vergeten dat ook Nederland een prachtige Japanse Tuin heeft op landgoed Clingendael. Hij mag dan wel niet zo groot zijn als die in Hasselt, maar hij is zeker ook een bezoek waard! Leuk weetje: deze tuin vierde vorig jaar zijn 100-jarig bestaan, dat kan al wel tellen! De Japanse Tuin in Den Haag is twee maal per jaar een korte periode geopend. De planning voor 2014 is:

– Voorjaarsopening: zaterdag 26 april tot en met zondag 8 juni 2014, dagelijks van 9.00 tot 20.00 uur.
– Najaarsopening: maandag 13 tot en met zondag 26 oktober 2014, dagelijks van 10.00 tot 16.00  uur.

Neem zeker de tijd om de bloesems eens te gaan bewonderen. Alles bloeit vroeger door het mooie weer, dus wees er op tijd bij! Helaas valt niet te voorspellen hoelang we nog van de pracht kunnen genieten. De vervroegde opening is enkel op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor een doordeweeks bezoek moet je nog wachten tot de gewone opening op 1 april. Ook op andere momenten zijn er prachtige dingen te zien in de tuinen. Een must voor elke Japan- en/of natuurliefhebber!

Bron: Facebook Japanse Tuin Hasselt, Den HaagKris Van de Sande (foto)

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?