Filmprogramma Japan-Square Filmfestival 2014 online

Het filmprogramma van de vijfde editie vanhet  Japan-Square Filmfestival staat inmiddels online. Van woensdag 26 maart tot en met zondag 30 maart zijn er diverse Japanse films te zien in Studio Skoop in Gent.

Japan-Square Filmfestival 2014

Het programma is als volgt:

Woensdag 26 maart: 20.00 uur – Unforgiven van Sang-il Lee
Donderdag 27 maart: 20.00 uur – Au revoir l’été van Koji Fukada
Vrijdag 28 maart: 20.00 uur – Why don’t you play in hell? van Sion Sono
Zaterdag 29 maart: 20.00 uur – Odayaka van Nobuteru Uchida
Zaterdag 29 maart: 23.00 uur – Abductee van Yudai Yamaguchi
Zondag 30 maart: 14.00 – Story of Yonosuke van Shuichi Okita

Een aantal films die te zien zijn op het filmfestival zijn Belgische premières, waaronder Unforgiven van Sang-il Lee, Au revoir l’été van Koji Fukada, Odayaka van Nobuteru Uchida en Story of Yonosuke van Shuichi Okita.

Naast films zijn er ook extra’s:

Op vrijdag 28 maart is er vanaf 21.30 uur avond vol met muziek in de Sioux – op vijf minuten loopafstand van Studio Skoop – van DJ Ynux en DJ Bruised banana and the silent duck. Met een Japan Square Filmfestival ticket is het gratis om binnen te komen, anders is het €5,-.

3/11 Kids’ Photo Journal is een fotografie project van kinderen die getroffen zijn door de Grote Aardbeving en tsunami op 11 maart 2011. Sinds de oprichting in juni 2011 hebben kinderen van de Iwate, Miyagi en Fukushima prefecturen foto’s gemaakt, geschreven over de voortgang van het herstel in hun eigen stad en inzicht gegeven van hun dagelijks leven en hoeveel er is verandert sinds 11 maart 2011. Voorafgaand van de film Odayaka – op zaterdag 29 maart – zal er een inleiding en toelichting gegeven aan het fotoboek. Na afloop van de film is het boek te koop.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om te genieten van een film ene en bentobox: de lunch film op zondag 30 maart. Voor €18,- of €32,- is het mogelijk om een authentieke bento te krijgen. De duurdere variant is een MONBENTO box, die hergebruikt kan worden. De film die na de lunch te zien is, is Story of Yonosuke. Reserveer snel, indien je geïnteresseerd bent. 

Tickets voor de films kunnen al gereserveerd worden. Het algemene tarief voor de films is €9,-, gereduceerd tarief (voor bijvoorbeeld studenten) is €7,-.

Bron: Japan Square Filmfestival

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?