Bijzondere lezing Oranda-jima Foundation in Japanmuseum SieboldHuis

Er zijn dit jaar diverse activiteiten in Nederland en België om te herdenken wat er gebeurde op 11 maart 2011. Japanmuseum SieboldHuis heeft een bijzondere lezing op de planning staan waarbij de ramp van 3 jaar geleden herdacht wordt.

Het dorpje Yamada Machi is in 2011 bijna totaal verwoest door de tsunami. Yamada Machi is de zusterstad van Zeist en heeft al sinds 1643 een band met Nederland. De Oranda-jima Foundation is bezig met het bouwen van het Oranda-jima House (een gemeenschapshuis vooral bedoeld voor kinderen om spelenderwijs over hun trauma heen te komen). Het gebouw zal in april dit jaar afgeleverd worden.

oranda-jima foundationArchitect en boardmember van de Oranda-jima Foundation Mark van der Linden zal praten over dit project. Ook worden de moeilijkheden om in het noorden van Japan te bouwen en geeft ook een overzicht van de situatie in Tohoku voor de tsunami.

De lezing Oranda-jima Foundation vindt plaats op zondag 27 april van 14.00 tot 15.00 uur. De lezing zelf is gratis, maar er moet nog wel entree betaald worden voor het museum zelf. Aanmelden voor de lezing is mogelijk via de website van Japanmuseum SieboldHuis.

De naam van de Oranda-jima Foundation is genoemd naar het kleine eiland in de baai van Yamada waar in 1643 een Nederlands schip strandde. De stichting werd direct na de ramp opgericht door een groepje van Nederlandse en Japanse zakenmensen die in Japan wonen en werken om Yamada machi te helpen.

Bron: Japanmuseum SieboldHuis

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?