Encounters: Organ & Taiko music

In de Oude Kerk in Amsterdam zal er op vrijdag 11 en zaterdag 12 april benefietconcerten gegeven worden onder de naam Encounters: Organ & Taiko music. Leonard Eto, de cultureel ambassadeur van Japan voor Europa, zal samen met de hedendaagse muzikant Jacob Lekkerkerker en tapdanseres Roxane Butterfly een optreden geven.

De benefietconcerten zijn voor het Vater-Muller orgel, dit Grote Stadsorgel van Amsterdam uit 1724 is wereldberoemd. De laatste restaurantie was in 1870, bijna 150 jaar geleden. Op dit moment is het orgel niet meer te bespelen. Voor de concerten met Taiko drummer Leonard Eto wordt er echter een grote uitzondering gemaakt.

De optredens bevatten uiteraard dans, maar zoals de naam al doet vermoeden zal er ook gewerkt worden met Taiko, de traditionele Japanse drumkunst. De Oude Kerk is ook onderdeel van het concert door zijn akoestiek. Hij werd gebouwd in 1724 en is al twee eeuwen een ongeëvenaard akoestisch kunstwerk. Uiteraard gebeurden er wel restauraties om alles te behouden! Toch wel interessant om weten, de Oude kerk is cultureel erfgoed! Verder zijn er ook pannen om dit jaar het gebouw te restaureren. Dit is ook een deel waarvoor dit benefietconcert dient.

Vanaf 18.00 uur tot 19.45 uur is er het sushi-etentje. Als je dit graag wil meemaken, dan kan je je ticket in voorverkoop samen met het sushi diner aankopen voor €45,-. Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen aan het etentje.

Vanaf 20.00 uur is het tijd voor het optreden. Om dit alleen bij te wonen, zonder etentje, betaal je in voorverkoop €30,- (early bird prijs = €25,-). De donatie voor het orgel in de Oude Kerk zit hierbij inbegrepen. Gedurende het etentje en het concert zijn koffie, thee, wijn, sake en meer te verkrijgen. Dit benefietconcert wordt gesteund en gesponsord door allerhande organisaties die allemaal een band hebben met Japan.

Bron: Wakyo via ’t Japanse Winkeltje

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?