Japanse cultuur en filmavond in Shôfûkan in Rotterdam

Op zaterdag 29 maart is er een Japanse cultuur en filmavond in Japans cultureel centrum Shôfûkan in Rotterdam. Tijdens deze avond is er een film te zien, namelijk de film Always Sanchōme no Yūhi te zien. De film wordt vergezeld met hapjes en drankjes. Er wordt sushi klaargemaakt door de Japanse chef Aki.

Japanse cultuur en filmavond in Shôfûkan in RotterdamDe deuren zullen openen om 19.00 uur, de film zal van start gaan om 20.00 uur. Na de film, die ongeveer 22.15 uur afgelopen zal zijn, zal er een kort nagesprek zijn.

Always Sanchōme no Yūhi (ALWAYS 三丁目の夕日, Always: Sunset on Third Street, 2005) van Takashi Yamazaki gaat terug naar de romantische tijdperk van Japan in de jaren 50. Het laat een tijd zien dat mensen nog met hun buren aan het praten waren en hun dromen achterna gaan.

Het is de eerste keer dat er zo’n avond gehouden wordt, in de toekomst hopen de organisatoren meerdere avonden te kunnen organiseren.

Om binnen te kopen betaal je €2,50, voor een gezin (ouders met kinderen) kost het €5,-. Japans cultureel centrum Shôfûkan is te vinden aan de Charloise Kerksingel 32-14 in Rotterdam.

Bron: Facebook evenement

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?