CinemAsia 2014

Het is bijna april en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe editie van CinemAsia. Dit jaar gaat de 7de editie van het filmfestival van start van dinsdag 1 tot en met zondag 6 april in De Balie in Amsterdam. Daarna zal het festival on tour gaan en neerstrijken in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en nog een dagje in Amsterdam.

CinemAsia 2014

Er zullen een aantal Japanse films te zien zijn op het filmfestival uit het jaar 2012 en 2013 en sommigen zijn Nederlandse of Europese premières.

De eerste film op het lijstje is I catch a terrible Cat van Rikiya Imaizumi (2012) is 2 april te zien in De Balie en is een Nederlandse première. Het is een ingewikkelde, absoberende en ingenieuze romantische komedie.

Maruyama, the middle schooler van Kankuro Kudo (2013) is 5 april te zien in De Balie en is ook een Nederlandse première. “Het leven van een middelbare scholier is gevoelig en kwetsbaar. Het is ook een tijd van opstand en chaos. Ik besloot om die tijd opnieuw te creëren zonder hem te mythologiseren.” Aldus Regisseur Kankuro Kudo. Deze film is ook te zien op 13 april in de Worm in Rotterdam.

Sake Bomb van Junya Sakino (2013) is 6 april te zien in De Balie en is een Europese première. Het is een hilarische komedie over een Japans-AMerikaanse adolescent die boos is op de Aziatische stereotypering in Amerika. Zijn neef erft een sake fabriek van zijn baas en komt naar Californie om de leifde van zijn leven te vinden. Eerst heeft de man een hekel aan zijn neef en zijn zoektocht, maar tijdens de reis ondekken ze iets over zichzelf. Deze film is op ook te zien op 13 april in Natlab in Eindhoven.

The God of Ramen van Takashi Innami (2013) is 6 april te zien in De Balie en is ook een Europese première. Het is een ontroerende en innige documentaire over de verlangen van een man om mensen zijn eenvoudige ramen te serveren. Een ongepolijst verhaal met een meeslepend einde. De film is ook te zien op 12 april in Natlab in Eindhoven.

Alle films hebben Engelse ondertiteling. Kaartjes voor de films zijn €9,50, voor student en CJP-houders zijn de kaartjes €7,50 en met een Offscreen-pas koop je je kaartjes voor €6,50. Het is ook een mogelijkheid om een Passepartout te kopen voor €40,-.
Voor de films in Eindhoven en Den Haag kosten de kaartjes voor de films €9,- en met korting €7,50. In Rotterdam kosten de kaartjes op eerste rang €8,- en tweede rang €6,-.

Naast de Japanse films, zijn er ook films te zien uit China, Hong Kong, Filipijnen, India, Indonesie, Taiwan, Zuid Korea, Amerika en Nederland. Ook zullen er korte films te zien zijn en evenementen zijn, zoals een video installatie, karaoke, een CinemAsia Bazaar en nog veel meer.

Bron: CinemAsia

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?