Cherry Blossom Festival 2014

Op zaterdag 12 april zal de 14e editie van het Cherry Blossom Festival plaatsvinden in het Amsterdamse Bos. Om precies te zijn, zal het Cherry Blossom Festival plaatsvinden in het Bloesempark. In dit park staan 400 kersenbomen die in 2000 geschonken zijn door de Japans Women’s Club (JWC).

Japanese Cherry Blossoms - ljweb @ sxc.hu

Het festival duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Elk jaar zijn er op dit festival randactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een optreden van een taikogroep.

Amstelveen organiseert jaarlijks het Kersenbloesemfestival voor de Japanse gemeenschap als dank voor de schenking van de kersenbomen. Het Cherry Blossom Festival is hun versie van Sakura, feest van de lente. Het feest waarmee Japanners de komst van de lente vieren. De traditie bestaat uit een picknick onder de bloeiende kersenbomen met familie en vrienden. De kersenbloesems staan voor een nieuw begin en ook de vergankelijkheid van het leven. In Japan hebben veel natuurelementen een symbolische betekenis.

Iedere boom in het Bloesempark heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam. Door het warme weer van dit jaar zijn de bloesems momenteel al in bloei.

Het Amsterdamse Bos is op verschillende manieren bereikbaar. Het bloesempark is te vinden bij de Burgemeester A. Colijnweg. Ben je met het openbaar vervoer, pak dan de bus waarbij je kan uistappen bij halte hoek Amstelveensteweg – Van Nijenrodeweg of Amstelveen, Raadhuis. Sowieso zou je een stuk moeten lopen, maar met mooi weer is dat natuurlijk geen probleem!

Bron: Gemeente Amstelveen, Amsterdamse Bos

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?