Verslag en video: Made in Asia 6

Vrijdag 14 maart was ik aanwezig op de grote conventie Made in Asia. Het was voor mij de eerste keer dat ik kennismaakte met deze grote conventie. Direct na de ingang kwam ik eigenlijk al terecht in de zogenoemde dealerroom. Zoals ik het gewend ben in Nederland bij diverse conventies, is het toch anders in Belgie of in ieder geval op deze conventie. Daarachter waren de diverse activiteiten en daar nog achter een podium. Verder was er ook een gedeelte waar spelletjes gespeeld kon worden.

Het was behoorlijk overweldigdend en het was behoorlijk rumoerig. Er was in principe genoeg te doen, ik heb zelf ook nog een persconferentie bijgewoond, maar op de vrijdag is het rustiger dan op de andere dagen. In totaal zijn er ruim 43.000 bezoekers geweest op de conventie. De echte drukte wat betreft bezoekers kwam pas vanaf 18.00 uur. Een onderdeel van de conventie dat gerust over genomen mag worden: gratis toegang van 18.00 tot 20.00 uur op de eerste dag van de conventie. Een prima mogelijkheid om de conventie te leren kennen en ook een manier voor sommigen om te besluiten om de volgende dagen toch te komen.

De showcase van ADAMS was kort, maar krachtig. Het was een akoestisch concert met een aantal bekende en nieuwe nummers. Al met al heeft het publiek goed van zich laten horen. Dat werd al helemaal duidelijk toen ik de wachtrij voor het signeren zag.

Voor mij was het om 19.45 uur alweer tijd om richting de metro te gaan. Voor diegene die nog nooit naar Made in Asia zijn gegaan of op andere conventies. De vrijdag staat er bij mij bekend als best wel rustige dagen. Er is in principe genoeg te doen op zo’n dag, maar het meeste is te doen op de zaterdag en zondag. Ik zal ook een volgende keer gaan op zaterdag en/of zondag.

Hieronder is de video te zien die ik gemaakt heb, het geeft je een impressie van de conventie.

Mocht de video niet werken, klik dan hier.

Ik hoop dat jullie de video wat vinden! Ik zie graag reacties van jullie!

Vergeet niet om je te abonneren op ons kanaal op Youtube!

 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

3 gedachten over “Verslag en video: Made in Asia 6

 • 25 maart, 2014 om 15:57
  Permalink

  Mooi verslagje Fran!!
  Vrijdag is inderdaad veel rustiger dan in het weekend, vind weekend wel fijner (vorige jaar ben ik op zondag geweest) Meer volk maar ook wel meer cosplayers en meer activiteiten om te doen

  Best wel grappig om mezelf op t filmpje te zien (tijdens de signeersessie van ADAMS^^)

  Reactie
  • 25 maart, 2014 om 23:34
   Permalink

   Ah! En dan baal ik wel dat ik je niet heb gesproken. Al was het maar eventjes. :-) Maar jij stond dus vooraan bij de VIP!

   Inderdaad wat betreft cosplayers (om hen te fotograferen) is het beter om in het weekend te gaan. Volgend jaar beter! Bedankt voor het lezen van het verslag en het bekijken van de video! :-)

   Reactie
   • 26 maart, 2014 om 16:05
    Permalink

    ja is echt jammer ;( volgende keer hé

    We waren wel beetje VIP XD, vooraan bij t concert en als eerste bij de signeersessie, kon gewoon nie beter :p

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?