YaYCon 2014: Wonderland

Op zondag 27 april is het tijd voor een nieuwe editie van YaYCon en de conventie vindt dit jaar weer plaats in het Icoontheater in Amersfoort. YaYCon staat voor Yaoi en Yuri, maar richt zich niet alleen hier op.

yayconwonderland
Dit jaar is het thema Wonderland en neemt YaYCon je mee naar de betoverende wereld met een combinatie van de fantasie en werkelijk zoals gewend van Neverland en de wereld van Oz met pixies, Tinkerbell en veel meer. De conventie gaat van start om 10 uur in de ochtend en eindigt om 6 uur in de avond. Dat betekent dat er 8 volle uren vol vermaak gepland staat.

Er zullen diverse lezingen en panels zijn over onder andere fan fiction en cosplay. Er zullen ook diverse workshops zijn, wedstrijden, spelletjes, Anime en een dealer room. Het complete programma is nog niet online, maar zal binnenkort online gezet worden.

Wat al wel bekend is dat er een Hugging Pillows Panel zal zijn, maar ook een Sailormoon Anniversary Panel over 25 jaar Sailormoon. Er zal ook een fotografie workshop gegeven worden door Liyen van de Aniway, Pamela van Reality Will Kill You gaat een Japanese Fashion Style workshop geven. Alle panel, lezingen en workshops zijn te vinden op deze pagina.

Een ticket kost je €17,50 en kan online besteld worden. Het Icoontheater is te vinden aan de Leeghwater 1-3 en is makkelijk te bereiken via openbaar vervoer. Het bevindt zich op 2 minuten afstand van treinstation Amersfoort-Vathorst. Let op: YaYCon is voor 16 jaar en ouder.

Bron: YaYCon, YaYCon Facebook

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?