Shironuri artiest Minori komt weer naar Europa

Shironuri artiest Minori komt naar Europa om een aantal evenementen bij te wonen. Allereerst is ze aanwezig in Londen voor het straatmode event Enchanted begin april. Dit evenement is dit jaar voor het eerst. De Tea Party Club, lolita mode community in het Verenigd Koninkrijk, zal de host zijn voor Enchanted. Daarnaast zal Minori aanwezig zijn op het Zweedse HarukaCon, dat plaatsvindt van 20 tot en met 22 juni, in Karlskrona. Minori is daar eregast. Het is niet voor het eerst dat Minori in Europa is. Vorig jaar was ze aanwezig op Japan Expo in Parijs.

Wie is Minori en wat is shironuri?

Voor diegene die de website van Tokyo Fashion regelmatig bezoekt, zal Minori wel kennen. Zij is op dit moment de bekendste Shironuri artiest. Shironuri (白塗り) is een Japanse mode subcultuur dat die gebruik maakt van tal van witte make-up. Shironuri betekent ook geschilderd in wit, een referentie naar de traditionele make-up die gebruikt wordt door bijvoorbeeld geisha’s. Naast het witte gezicht is er verder geen andere vereiste voor shironuri mode, maar het wordt vaak gecombineerd met traditionele Japanse kledij, denk aan kimono’s, en gothic lolita mode.

In deze video is meer te leren over Minori’s shironuri, de video is gemaakt door Tokyo Fashion.

Enchanted zal plaatsvinden op zaterdag 5 april, een dag later op zondag 6 april zal er een theesessie zijn. Minori zal twee van haar originele kostuums meenemen om te laten zien op de catwalk. Uiteindelijk gaan deze kostuums geveild worden! Het evenement verwacht 300 gasten, daarnaast zullen er modeshows en make-overs zijn. Dit kan uiteindelijk een groot J-Fashion evenement in Europa worden. Een evenement om in de gaten te houden! Andere namen op dit evenement zijn: Yuko Ashizawa, CEO en designer van Atelier Pierrot, Hitomi Nomura, hoofd designer en koper bij Grimoire. Ook zal sweets artiest Kuniko Ono en één van de oprichters van uplift Tokyo, Hirokawa Yumi, aanwezig zijn op Enchanted. Kawaii International van de Japanse zender NHK zal aanwezig zijn om te filmen.

Bron: Minori, Minori op Tokyo Fashion

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?