Nisennenmondai Europese Tour 2014

Het trio Nisennenmondai heeft weer een Europese tour gepland staan. Nederland en België staan weer op de planning! De Europese tour zal in mei en juni plaatsvinden.

nisennenmondai

Dinsdag 20 mei: Muziekgebouw at Trouw – Amsterdam, Nederland
Woensdag 21 mei: Vooruit – Gent, België
Donderdag 22 mei: Corsica Studio – Londen, Verenigd Koninkrijk
Vrijdag 23 mei: Fat Out Fest – Manchester, Verenigd Koninkrijk
Zaterdag 24 mei: Threadfest – Bradford, Verenigd Koninkrijk
Woensdag 28 mei: Temps Machine – Tours, Frankrijk
Donderdag 29 mei: CarreRotondes – Luxemburg, Luxemburg
Vrijdag 30 mei: Kilbi FESTIVAL – Düdingen, Zwitserland
Zaterdag 31 mei: Les Trinitaires – Metz, Frankrijk
Zondag 1 juni: Sonic Ballroom – Keulen, Duitsland
Woensdag 4 juni: Jazzhouse – Kopenhagen, Denemarken
Donderdag 5 juni: Revolver – Oslo, Noorwegen
Vrijdag 6 juni: Clandestino festival – Gotenborg, Zweden
Zaterdag 7 juni: Psych Lab – Eindhoven, Nederland
Zondag 8 juni: Villette Sonique – Paris, Frankrijk
Donderdag 12 juni: Sonar – Barcelona, Spanje
Vrijdag 13 juni: Charada – Madrid, Spanje

Dinsdag 20 mei staat Nisennenmondai in de line-up met Ben Frost en Luc Mast op de Muziekgebouw at Trouw avond in samenwerking met SUbbacultcha. Kaarten in de voorverkoop zijn €17,50 en aan de deur €19,-. De deuren gaan open om 19.30 uur. De lokatie is Trouw in Amsterdam.

Een dag later, woensdag 21 mei, is het trio in Vooruit in Gent, Rape Blossoms is de supportact van deze avond. De show gaat om 20.00 uur van start en zal ongeveer eindigen om 22.45 uur. Kaartjes kosten €12,- in de voorverkoop en €15,- aan de deur.

Na even touren in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Frankrijk en in het hoge Noorden komen de drie dames op zaterdag 7 juni weer in Nederland optreden, namelijk op Eindhoven Psych Lab. Festival vindt plaats in de Effenaar in Eindhoven. Kaartjes voor dit festival zijn €62,- voor een weekend en €270,- voor een weekend met hotel voor twee personen.

Nisennenmondai (にせんねんもんだい), gestart in 1999, bestaat uit drie vrouwen uit Tokyo die instrumentale experimentele avant-rock maken. Andere termen die bij Nisennenmondai gebruikt worden, zijn post-rock en Japanoise. Het trio bestaat uit bassiste Yuri Zaikawa, gitariste Sayaka Himeno en drummer Masako Takada. Vorig jaar heb ik ze nog live kunnen zien in een super warme zaal!

Bron: Nisennenmondai

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?