Coalescaremonium 2014: sfeervolle kennismaking met de underground scene

Vol spanning en zonder goed te weten wat ik moest verwachten, vertrok ik in de vroege avond naar het Coalescaremonium. Een Gothic-evenement in hartje Brussel dat reeds begon om 15.00 uur.

Bij mijn aankomst aan Le Bouche à Oreille  zag ik onmiddellijk verschillende prachtige outfits op het terras. Het prachtige weer zorgde ervoor dat heel wat bezoekers met regelmaat even op de koer gingen genieten van frisse buitenlucht. Bij het binnenkomen viel de sfeer direct mee. Vriendelijk, open en behulpzaam! Vragen werden direct beantwoord, men hielp je de weg vinden of een juiste persoon. Die donkere, misschien voor sommige mensen minder toegankelijk lijkende scene zit vol met zeer begripvolle mensen! Prachtig.

Nog wat onwennig maak ik een rondje, een kort bezoekje aan het hoofdpodium, waar op dat moment de band Lord of the Lost speelt. Een Duitse Dark-Rock band, waarvan de zanger een super stem heeft! Deze mannen kregen de zaal mee, ondanks de toch wel drukkende warmte die er hing. Na enkele nummers ging ik verder, een blik in de second room werpend. Daar stonden verschillende mensen te dansen op de beats van een subgenre. Ook Dj SiSeN zat volop te genieten van de muziek in die zaal! De aanwezige artiesten liepen door het publiek, zonder meer.

Tussen deze twee ruimtes lag een gangetje (de foyer) met 2 togen, waar je je drankjes kon afhalen. Ook buiten stond nog een toog. Op het evenement kon je zelfs warm eten! Maar goed, als je denkt dat sommige bezoekers van 15.00 uur tot het einde bleven. Sommigen gingen zelfs nog naar de afterparty, die duurde nog tot 06.00 uur in de ochtend!

Ook nog op dit verdiep bevond zich een prachtig verlichte ruimte, waar een fotostudio stond opgebouwd. Je kon op deze plek ook prachtige donkerblauwe rozen krijgen! Verder was er een kunstexpositie. In de kelder kon je genieten van een theehoekje, waar ook prachtige en ongetwijfeld heerlijke gothic cupcakes te krijgen waren! Een leuk idee voor een evenement als dit. In de andere ruimte op dit verdiep was er ook een kleine shoppingruimte.

Opvallend voor mij waren vooral de gasten. De prachtige outfits, maar ook hun afkomst. Zowel artiesten als bezoekers waren van verschillende landen afkomstig. Heel mooi hoe een evenement, een gelijke scene een gezamenlijke interesse de mensen kan samenbrengen! Om verder te gaan hierop haal ik graag de modellen en eigenares van The Imaginarium Apparel aan. Deze dames poseerden met veel plezier voor de camera en gaven wat uitleg over hun theatrale mode. Dat poseren was trouwens iets wat door de meesten met veel plezier gedaan werd. De outfits bewezen dan ook vaak dat er veel tijd en moeite in gestoken was.

Een zeer interessante ervaring voor mij en een super kennismaking met de underground scene. De muziek kon mij bekoren, alsook de sfeer. Voor al wie twijfelt of je als atypische liefhebber hier wel thuishoort, zeg ik nu gewoon JA!

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “Coalescaremonium 2014: sfeervolle kennismaking met de underground scene

  • 8 april, 2014 om 16:25
   Permalink

   Een leuke ervaring kan leiden tot een leuk verslag. Het rolde best vlot uit het toetsenbord :)

   Het plezier in dit evenement en erover schrijven is alleen maar vergroot!
   Weer een zeer interessante, leerrijke en vooral nuttige ervaring rijker om mezelf als blogger te ontplooien.

   AVO blog bezorgt mij (en mijn mede-(gast)bloggers super ervaringen! En ik ben blij dat dit ook kan overkomen als zodanig uit de berichten.

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?