AVO blog interview met Dj SiSeN

Dj SiSeN is een Japanse Dj die actief is in de Gothic, Darkwave en Industrial Scene. Sinds enkele jaren woont hij in Berlijn. Dit geeft hem de kans om meer evenementen in Europa bij te wonen en te organiseren! Want naast Dj organiseert hij ook underground evenementen, zoals Japaranoia. Tijdens Coalescaremonium kreeg ik de kans om mijn allereerste interview af te nemen met deze grootmeester uit de underground scene! Een prachtkans.

Dj SiSeN @ Coalescaremonium 2014AVO blog: Kan je jezelf voorstellen en iets over jezelf vertellen wat de fans waarschijnlijk nog niet weten.
Dj SiSeN: Ik woon sinds drie jaar in Berlijn, Europa. Daar probeer ik de Underground Scene te ervaren en ook wat meer bekendheid te geven of een groter bereik.

AVO blog: Persoonlijk ben ik dol op je kleurige stijl (qua uiterlijk), hoe ben je daartoe gekomen?
Dj SiSeN: Eigenlijk hou ik gewoon van vreemde dingen. Vandaag ben ik helemaal niet zo kleurrijk gekleed. Mijn look hangt steeds af van mijn gevoel, het evenement waar ik heen ga of van het feestje.
Het thema van Coalescaremonium is meer Gothic. Ik ben volledig wit gekleed, een beetje het tegengestelde. Ik hou er van om net dat beetje anders en vreemder te zijn.

AVO blog: Je heb vorig jaar ook op dit evenement gespeeld (Coalescaremonium), wil je beschrijven wat het voor jou betekend en hoe je het zou vergelijken met andere grote gothic-evenementen?
Dj SiSeN: Eén van de organisatoren (Nocturne) is een goede vriend van me. Samen met hem en de andere organisatoren van deze scene wil ik graag de gothic scene iets meer willen laten groeien.

Als ik dit evenement moet vergelijken met anderen, moet ik zeggen dat de scene per land of zelfs plaats verschilt. Zo is het hier in Brussel een eerder klassieke interpretatie van de scene.

AVO blog: Ben je er al aan toegekomen om bezienswaardigheden in België te bekijken? Wat wil je (nog) zien?
Dj SiSeN: Ik heb de stad inderdaad bezocht. Mijn favoriet is het standbeeld van Jeanneke Pis (het vrouwelijke beeldje zoals Manneke Pis). Ook het Atomium vind ik heel erg mooi en interessant. Ik wil er graag eens binnengaan. Er ligt een restaurant, toch? Daar wil ik graag een keertje gaan eten! Misschien heerlijke mosselen, mijn favoriete gerecht hier.

AVO blog: Je werkte de afgelopen jaren samen met Selia, bij het project Seileen. Zijn er nog meer artiesten waarmee je graag zou willen samenwerken in de vorm van een project? En kunnen we nog iets verwachten van Seileen?
Dj SiSeN: Je weet waarschijnlijk dat ik pas tourde met GPK, hiervan mogen jullie meer verwachten in de toekomst. Ik vermoed dat er ook andere artiesten zullen komen waarmee ik zal samenwerken. In Berlijn zijn er verscheidene schilders, kunstenaars en muzikanten waar ik graag mee wil samenwerken in allerlei projecten.

AVO blog: Dat antwoord brengt ons bij onze volgende vraag… De tour met GPK, kan je ons misschien een leuke anekdote vertellen die je samen beleefde tijdens de tour?
Dj SiSeN: Er waren verschillende verhalen , de ervaringen verschilden per conventie en evenement.
Ik vond het bijvoorbeeld erg grappig dat Ken verslaafd was aan kokosnoot. Hij bleef het maar drinken. (NOTE: vermoedelijk een cocktail in een kokosnoot)

Ook een leuk, of toch zeker interessant verhaal was er in Brazilië. We hoorden daar vlakbij ons geweerschoten. Het was eng, maar toch ook een interessante ervaring.

AVO blog: Zijn er plekken in de wereld waar je nog niet opgetreden hebt en dat graag zou willen?
Dj SiSeN: Ik zou graag Azië verder ontdekken en de underground scene er meer bekendheid geven, meer events. China en ook Thailand zijn dan zeker landen waar ik aan denk. In Azië heb ik buiten in Japan nog niet zo veel opgetreden.

AVO blog: Naast Dj ben je ook organisator, hoe valt dat te combineren? Als je voor 1 van beiden moest kiezen, wat zou dat dan zijn?
Dj SiSeN: Dat combineren hangt ook van het evenement af. De ene keer ben ik Dj, de andere organisator. Soms ook beiden. Ook het soort evenement heeft invloed. Japaranoia, een eigen evenement, is eerder een experimental party. Niet te vergelijken met dit evenement. Ik zou echt niet kunnen kiezen tussen de twee. Ik zou alles doen om ze te blijven combineren.

AVO blog: Heb je naast muziek en organiseren nog een andere interessante bezigheid? Uit je creativiteit zich misschien op nog andere manieren?
Dj SiSeN: 
Ik zou graag meer doen rond fashion, meer merchandise maken. Zoals bijvoorbeeld Shirts, accessoires en dergelijke. Iets wat ik ook graag wil maken is ondergoed. Erotisch, speciaal en uniek ondergoed, een eigen lijn.

AVO blog: Wat zijn precies je toekomstplannen? Kunnen we nog nieuwe releases onder jouw naam verwachten?
In de toekomst zou ik graag meer culturen met elkaar mixen. Zoals Oosterse met Westerse, of ook gewoon van verschillende landen. Zoals ik eerder al zei verschilt de underground scene nogal per locatie. Dit wil ik graag mixen.

Daarnaast wil ik ook graag meewerken aan een betere communicatie van japanners met anderen. Ik zou graag de Japanse cultuur meer verbinden met die van andere culturen. Hoewel er vanuit heel wat landen interesse is in Japan, is er geen echte verbinding. Wij, Japanners spreken vaak ook slecht Engels, kijk naar mij.

AVO blog: Heb jij een bericht voor de Belgische en Nederlandse lezers?
Dj SiSeN: Bedankt voor de steun! Ik zal hard blijven werken om aan mijn vreemde stijl en muziek, om jullie dit te brengen. Hopelijk tot ziens!

Ik wil graag Dj SiSeN bedanken voor zijn tijd. Daarnaast ook een dankjewel aan organisatoren Discipilus en Nocturne voor het mogelijk maken van dit interview!

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “AVO blog interview met Dj SiSeN

 • 8 april, 2014 om 15:46
  Permalink

  leuk leuk LEUK interview!!!! <3

  Ben zelf erg grote fan van DJ SiSeN dus ik vind het heel leuk dat AVO hem heeft kunnen interviewen! :)

  Trouwens, over Ken en de kokosnoot….

  https://www.youtube.com/watch?v=DVTBWtdd0jw

  Iemand maakt een kokosnoot open voor Ken, je hoort hem in de achtergrond hahaha! Ik denk dus dat Sisen wel ECHT kokosnoot bedoelde !

  Reactie
  • 8 april, 2014 om 16:19
   Permalink

   Ah leuk! Ik dacht al dat het om ergens op een evenement een soort cocktail ging. Maar idd, het kan dus gewoon weg een kokosnoot zijn!
   Het was een zeer grote eer om DJ SiSeN te mogen interviewen. Een zeer leuke ervaring!

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?