Eerste Stripmanifestatie in Drachten

Flyer StripmanifestatieOp zaterdag 17 mei en zondag 18 mei 2014 wordt in Drachten een Stripmanifestatie georganiseerd. Het is de eerste noordelijke Stripmanifestatie. De organisatie belooft ons niet enkel een typische stripbeurs, maar net een weekend vol activiteiten.

Diverse activiteiten

Zo zal er van alles te doen zijn, maar ook een gewone toeschouwer zal hier zeker van genieten. Zo kan je verschillende workshops volgen, zoals digitaal en analoog tekenen of tekenen met een tekentablet. Er worden ook verschillende presentaties georganiseerd en tekenfilms vertoond. Er is zelfs een apart programma voor jeugd en kids met Geronimo Stilton!

Je kan ook deelnemen aan de scenariowedstrijd. De opdracht bestaat uit het schrijven van een plot, verhaal of gag in niet meer dan vier stroken voor het maken van een korte strip. De beoordeling gebeurd door een vakkundige Jury bestaande uit Willem Ritsier en Herman Roozen. Inzenden kan tot donderdag 1 mei 2014. De prijs? Een originele tekening van de hand van een bekende tekenaar. Wie? Dat is nog even geheim! Mail je gag/plot, naam e-mailadres, woonplaats en leeftijd naar dit mailadres.

B.A.G.G.E.R. Cosplaywedstrijd

Ook organiseert B.A.G.G.E.R. op deze Stripmanifestatie ook een cosplaywedstrijd! Is het voor jou tijd om je creatieve geest nog eens te laten werken aan een prachtige outfit? Of heb je nog een leuke outfit liggen die je nodig nog eens moet showen? Kom dan verkleed als je favoriete stripheld of misschien net die slechterik! Ook een animepersonage kan perfect op deze wedstrijd. Netals Lolita, Fantasy, Fursuits of een game-personage. Alles kan! Laat je fantasie dus maar eens goed gaan.

De winnaar van deze Cosplaywedstrijd wint een wildcard voor de solocategorie Cosplay op EpiCon. Je mag dan automatisch meedoen met de finale! Deze hoofdprijs is echter wel weggelegd voor een zelfgemaakte outfit. Maar ook een gekochte outfit kan prijzen in de wacht slepen.

De vorm van deze wedstrijd is een fashionshow. Je zal dus een stukje over de catwalk doen en enkele poses doen. Er is dus geen act uit te voeren zoals soms wel het geval is. Inschrijven (of vragen stellen) kan door een mailtje te sturen met volgende informatie: je naam, personage, zelfgemaakt kostuum: ja/nee,  foto’s van je kostuum en afbeelding van het personage.

En meer!

Natuurlijk kan een dealerroom niet ontbreken waar stripwinkels en uitgeverijen met hun standen staan. Ook zullen er natuurlijk allerhande gadgets verkrijgbaar zijn. Denk maar aan figurines! Voor elke verzamelaar zal er heel wat zijn.

De Stripmanifestatie zal doorgaan in het Fries Congrescentrum te Drachten. Een dagkaart kost €4,-, voor twee dagen is dat €6,-. Korting van €1,- bij vertoon lidmaatschapskaart van Het Stripschap! Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Je kan binnen vanaf 10.00 uur en op beide dagen duurt de manifestatie tot 16.00 uur.

bron: Stripmanifestatie

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?