Tokyo upgrade zijn Engels voor 2020

Heel wat mensen in verschillende sectoTokyo2020ren vinden Tokyo2020 een erg goede reden om hun Engels wat bij te schaven. Ze willen namelijk tijdens de Olympische Spelen en de daarna volgende Paralympische Spelen de buitenlandse toeristen zo goed mogelijk van dienst zijn.

In de loop der jaren kwamen er in twee beroepen al meer en meer mensen die hun Engels bijschaafden. Namelijk onder de taxichauffeurs en de Geisha’s. Twee beroepen die vaak (al dan niet informeel) in gesprek komen met buitenlandse bezoekers. Daarbij is het handig om een veel gesproken en begrepen taal onder de knie te hebben.

Om de veiligheid te kunnen garanderen zal de brandweerbrigade van Tokyo brandweermannen naar de Verenigde Staten sturen om Engels te studeren. Op die manier willen ze graag een sterk team vormen dat een eventuele reddingsoperatie in goede banen kan leiden. De brandweermannen kunnen op deze manier beter communiceren met de bezoekers alsook instructies geven die verstaan worden.

Opvallend ook: Taxichauffeurs hebben eigen lessen en praatgroep!

Ze onderwijzen elkaar en onderhouden hun Engels door samen te komen en onderling tips alsook ervaringen uit te wisselen. Zo zijn er bepaalde klanken die de buitenlandse bezoekers toch anders uitspreken. Indien je hiervan niet op de hoogte bent als Taxichauffeur, kan je al eens problemen hebben om hen naar de juiste bestemming te brengen. Het initiatief van deze praatgroep kwam er in oktober van vorig jaar door Kinichi Ikeda, een 63-jarige taxichauffeur en voormalig bankbediende. Niet toevallig net na de bekendmaking dat Japan gastheer mocht zijn voor de spelen.

Toch maken ze zich nog steeds zorgen. Niet alle chauffeurs spreken vloeiend Engels. Het beperkt zich vaak nog steeds tot begroetingen en enkele basisbegrippen. Terwijl sommige klanten denken dat ze dan wel erg goed Engels spreken na die begroeting.

Soortgelijke ervaringen zien we bij Geisha’s, waar men zelfs mensen inhuurt die Engels als moedertaal hebben om op die manier hun Engels ook bij te schaven. Hier zien we die evolutie echter al iets langer, namelijk sinds 2006, toen de bouw van de Tokyo Skytree gepland werd.

Er wordt hard gewerkt om te zorgen dat heel wat mensen de bezoekers van de spelen zo goed mogelijk kunnen verder helpen. Zelfs onder de mensen die graag als vrijwilliger willen aantreden zijn er opvallend veel die ook een opleiding volgen om hun Engels beter te leren!

Bron: The Japan News

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?