Antwerp Convention #4

Poster Antwerp Convention editie 4De Antwerp Convention is een Sci-fi, Fantasy en Horror gerelateerde conventie. Je vind er ondermeer computergames, bordspellen, kostuums, collectables, strips, literatuur en films. Deze  conventie vindt plaats op 27 april van 10.00 tot 18.00 uur in het Antwerp Expo complex.

Deze conventie biedt je een ruim  aanbod in de Sci-fi, Fantasy en Horror wereld! Denk aan Marvel, Doctor Who en nog meer grote namen. De zesde dokter, Colin Baker, is wel één van de special guests! De conventie bestaat uit verschillende zones zoals de gaming zone, waar je bijvoorbeeld DDR, Beatmania en Guitar Hero kan spelen. Natuurlijk zijn er nog meer spellen te spelen. Ook is er een fantastische Old School Gaming room, waar allerhande retro arcade games en consoles te vinden zijn! Voor ieder wat wils dus!

Voor onze lezers, die toch vooral Japanliefhebbers zijn, moeten we zeker dit ook even melden: De Anime en Manga area alsook de Cosplay competitie! In de Anime en Manga ruimte zal je bijvoorbeeld een stand van Tsunacon, Atsusacon en Nipponzasshi vinden. Ook de eerste Belgische Otaku en Manga community zal hier aanwezig zijn, met name Belgotaku! Zij hebben een heel programma, de hele dag door, met een quiz en karaoke!

De Cosplaywedstrijd wordt georganiseerd door Becosplay en je kan dus ook op hun website inschrijven. In deze wedstrijd wordt van je verwacht dat je een zelfgemaakt kustuum draagt en dat je ook een act gaat uitvoeren die je character weergeeft! Ze werken samen met CosplayCloud die zorgt voor een Cosplay Repair-service en bezigheid zoals een Cosplay Bingo.

Laten we niet vergeten dat er heel wat special guest zijn! Uit die special guests licht ik graag Charles Martinet uit. De stem achter Mario, Luigi, Wario, Walguigi, Toad, … Echt een hele nintendo-bende! Hij werkte ook samen met enkele Sega en Nintendo GameCube spellen en in 2011 zelfs nog een draak (Paarthurnax) in The Elder Scrolls V: Skyrim. Naast videospellen deed hij ook wel wat werk voor tekenfilms, reclame en theater.

Ook de tekenaar van de nieuwste spin-off van de al om bekende Suske&Wiske zal aanwezig zijn. Marc Legendre schreef voor deze spin-off en de illustraties zijn van de hand van Charel Cambré. Fans van de originele strips hebben zonder twijfel deze nieuwe reeks een kans gegeven. Die lijkt in niets op de originele. Personages hebben pijn, lijken dood te gaan en zijn jaren ouder. Wat als striphelden niet blijven zoals ze eerst getekend werden? Wat als ze ouder worden? Wat als dingen toch kunnen misgaan voor de helden? De tekenstijl komt dichter bij Manga dan bij de strips die wij hier in België gewoon zijn. Marc Legendre is dan ook een zeer interessante special guest!

Naast deze bezienswaardigheden en activiteiten zijn er nog tal van andere dingen, zoals Lasergames en een pinball area. Maar ook de liefhebber van bord- en kaartspellen kan hier deelnemen aan een leuk toernooi, of gewoon even kijken! Ook zullen er lezingen, interviews, panels en Q&A’s plaatsvinden op het eerste verdiep.

Deze toch wel uitgebreide en eigenzinnige conventie biedt wel een handvol niet alledaagse activiteiten, zelfs niet voor conventies. Er komen zeer interessante gasten uit allerhande hoeken. Nog geen plannen op 27 april 2014? Begeef je dan naar Antwerp Expo voor Antwerp Convention. Een kaartje kost je €10,50 inclusief reservatiekosten. Koop je aan de deur, dan kost het je €12,-. Voor die prijs heb je toegang van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bron: Antwerp Convention

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?