Crow x Class naar Duitsland voor optredens

De Japanisches Kulturinstitut (The Japan Foundation) heeft een concert gepland staan op vrijdag 16 mei met op het podium de visual kei band Crow x Class~黒鴉組~. Dit concert is extra interessant, omdat het een dag voor Japan-Tag zal zijn en ook nog eens gratis! Daarnaast zal de band optreden op Japan-Tag zelf dat op de Burgplatz op de Kasteelplaats zal plaatsvinden.

crowxclass
Crow x Class~黒鴉組~ is de eerste visual kei band die geheel samengesteld is uit professionele musici van Japanse muziekinstrumenten. De groep mengt het geluid van traditionele Japanse instrumenten met de moderne hard rock, daarnaast probeert de groep de muziek te mengen met elementen uit het theater.

De visual kei band startte in augustus 2011 met een debuutshow. De groep bestaat uit zanger en ook op Wadaiko Kurona , Kanade op de Tsugaru-shamisen, Shion op de Koto, Hibiki en Mikage op de Shakuhachi en Saku op de Wadaiko. Het eerste album van Crow x Class~黒鴉組~ kwam in 2012 uit en is onder andere te koop via iTunes.

Het concert op vrijdag 16 mei zal plaatsvinden in het gebouw van de Japanisches Kulturinstitut, aan de Universitätsstraße 98 in Keulen. Om 20.00 uur zal het concert van start gaan. Tot zaterdag 10 mei kan er een inschrijving aangevraagd worden per e-mail. Start van de show op Japan-Tag, op zaterdag 17 mei, is om 22.00 uur.

Voor diegene die niet ver van Keulen wonen, in de maanden mei en juni heeft de Japanisches Kulturinstitut een cultuurprogramma, waaronder tentoonstellingen, films, concerten en meer.

Bron: Japanisches Kulturinstitut

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?