All European Shinkokai Koi show 2014

2014 flyer Shinkokai ShowDe vierde editie van de All European Shinkokai Koi Show zal plaatsvinden op vrijdag 30, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni. Net als de vorige edities vindt hij ook dit jaar plaats in de Broodfabriek in Rijswijk. KOI 2000 zal er ongetwijfeld weer een groots evenement van maken!

Deze show bevat natuurlijk de ondertussen zeer bekende internationale schoonheidswedstrijd voor de Karpers. De vissen, in al hun kleuren en maten, worden gekeurd door een zorgvuldig geselecteerde jury. Op dit moment kennen we nog niet alle juryleden, maar ik kan jullie wel al vertellen dat de namen die bekend zijn niet van de minste zijn! Enkele kwekers van de verschillende bloedlijnen onder de Karpers, alsook hobbyisten die ondertussen hun brood verdienen door hun passie. De Koishow volgt ook dit jaar de regels van de ‘Shinkokai’. Dit wordt uitermate streng gecontroleerd en zorgt ervoor dat ook deze show tot de top behoort. Een prestige die niet elke Koi Show ten eer valt.

Er wordt verwacht dat er vele honderden Koi zullen deelnemen. De inschrijvingen zijn reeds geopend, maar wil je met jouw karper deelnemen, wacht dan zeker niet te lang! Vol is vol! De kwaliteit van het water wordt constant nauwlettend opgevolgd door de organisatie. Er is ook constant een gekwalificeerde Koi-arts aanwezig om het welzijn van de Koi te waarborgen.

Uiteraard is er ook dit jaar een consumentenbeurs. Bekijk de prachtige vijvers, tuinen en Koi. Ook enkele andere artikelen worden aangeboden, zoals Bonsai, kunst en enkele andere Japanse specialiteiten. Zo kunnen de meer dan 10.000 verwachtte bezoekers naast de show ook genieten van de andere Japanse pracht of zelf hun materiaal vernieuwen en aanvullen.

Ook zullen er verscheidene demonstraties, workshops en lezingen plaatsvinden gedurende het evenement. Op die manier leren de bezoekers meer over de Japanse cultuur en gebruiken. Op de 10.000 vierkante meter aan tuin-, koi- en vijverplezier kan men zich makkelijk bezighouden tijdens de gehele driedaagse!

Dit jaar werkt het evenement opnieuw samen met het Worldhotel Grand Winston. Hier zullen de Japanse juryleden en de organisatoren van de Koi show overnachten. Ook zijn er mogelijkheden voor bezoekers en standhouders om te genieten van een aangepast arrangement met als kostprijs € 89 per kamer, per nacht inclusief ontbijt. Dit vooral voor buitenlandse bezoekers. Tijdige reservatie noodzakelijk!

Op vrijdag 30 mei kan je genieten van 13.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni kan je er vroeger terecht, namelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag om 13.30 uur. Een kaartje kost € 9,50.

Bron: European  Shinkokai

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?