Gratis WiFi voor Japanse luchthavens en treinstations

Tokyo2020We hadden het eerder al over gratis WiFi voor toeristen, nu komen we met meer nieuws over gratis WiFi! Het Japanse openbaar vervoer, of toch de bedrijven erachter spelen in op de vraag van toeristen naar gratis toegangspunten voor internet. Op stations en vliegvelden zullen ze zulke toegangspunten voorzien worden. Dit kadert natuurlijk allemaal in het kader van Tokyo2020.

Japan Airlines (JAL), de officiële vliegtuigmaatschappij van Japan, sprak in eerste instantie over gratis toegang op enkele internationale vluchten. Dit werd al aangekondigd in 2012. Het zou dan gaan over toegang via een breedband satellietverbinding die beschikbaar is gedurende de vlucht, maar niet bij het opstijgen en het landen. Ondertussen breidde JAL het originele aanbod uit naar nationale vluchten en ook concurrent All Nippon Airway (ANA) lanceerde een soortgelijke dienst voor de internationale vluchten in hun aanbod!

Ook treinen en treinstations zijn plaatsen waar toeristen veel zijn, zeker budgettoeristen. Spoorwegdiensten bieden vanaf nu ook gratis hotspots aan. West Japan Railway Co. opent zal in 26 stations zulke hotspots aanbieden, terwijl East Japan Railway Co. zo’n 18 stations zal uitrusten met deze service, dit vooral in centraal Tokyo.

Dit alles is een reactie op de resultaten van een onderzoek door het Japans Bureau voor Toerisme uit 2011. Dat onderzoek toonde aan dat zo’n 24 procent van de toeristen in Japan het ontbreken van WiFi hotspots het grootste hekelpunt vonden tijdens hun verblijf in Japan. Het bureau gelooft dat ze via al deze aanpassingen meer buitenlandse toeristen zullen aantrekken. Ze zullen ook gebruik maken van deze technologieën om via sociale netwerkplatformen toeristische plaatsen aan te duiden.

Ook de Japanse mentaliteit omtrent deze technologieën past zich aan. Dit alles om het toerisme een boost te geven en te voldoen aan de eisen. Zeker met het oog op Tokyo2020 wordt opnieuw een extra inspanning geleverd!

Bron: Japan Daily Press

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?