Epicon 2014 krijgt twee edities

Door grote interesse van verschillende partijen heeft de organisatie van EpiCon besloten om dit jaar te starten met een Summer en Winter editie van EpiCon. De inhoud van de twee EpiCon’s zullen verschillen, in het weekend van 5 en 6 juli zal de focus vallen op gaming, eSports, Game of Thrones en zombies. De wintereditie, die zal plaatsvinden in het weekend van 6 en 7 december, zal focussen op de werelden van gaming en cosplay, een complete entertainment beleving door middel van film, show, optredens en meer. Volgens de organisatie van EpiCon is dit uniek voor Nederland. Het evenement gaat van 3 dagen naar 2 dagen, maar dan wel twee maal!

EpiCon is nieuw en zal de vuurdoop krijgen begin juli. Dan zal er te zien zijn wat EpiCon in gaat houden. Door uit te breiden naar een tweede editie lijkt de organisatie het ‘Epische’ waar te maken, door meteen te knallen in het eerste jaar met twee edities zoals we deze weleens tegenkomen bij andere evenementen.

EpiCon Summer 2014

Tijdens Epicon Summer 2014 mogen bezoekers twee dagen lang genieten van een groot aanbod aan gaming en eSports. Uitgevers als 2K (Evolve), Warner Bros. Home Entertainment, Jagex (Transformers Universe), Activision, Capcom (Ultra Street Fighter 4), Easy Interactive (The Walking Dead), Tinybuild (Speedrunners) en diverse Indie-ontwikkelaars, game-opleidingen en game-hardware partijen zullen aanwezig zijn op deze zomereditie. In de eSports arena kunnen bezoekers genieten van de finales van de EEC (ESL EpiCon eSports Challenge) van League of Legends, Hearthstone en de Dutch StarCraft League. Inschrijvingen kan hier. Daarnaast zijn er dagelijkse showmatches van nieuwe games op het eSports podium te zien. 

Bezoekers kunnen hun skills testen bij Fariko en krijgen advies voor een mogelijke eSports carrière. Uiteraard is IGN Benelux ook aanwezig met de redactie en diverse activiteiten voor de bezoekers. In samenwerking met HBO kunnen bezoekers een unieke Game of Thrones wereld beleven. Neem plaats op dé IJzeren Troon, bekijk unieke props en waan je in het razend populaire Koninkrijk! Fans van zombies kunnen zich op EpiCon Summer vermaken op de met zombies vergeven obstakelbaan. Weet jij je een weg te banen zonder gebeten te worden?! In de EpiCon bioscoop kunnen bezoekers genieten van sneak peeks, de nieuwste films en series! EpiCon Summer is toegankelijk voor 16 jaar en ouder. Het complete programma van EpiCon Summer 2014 is te vinden op de websites van EpiCon. Kaartjes voor de Summer editie zijn €12,50. De openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur. 

EpiCon Winter 2014

Liefhebbers van cosplay kunnen tijdens de wintereditie van EpiCon hun hart ophalen door middel van vier cosplay cities. Hieronder valt Sci-fi, Fantasy, Steampunk en Anime. Er zullen natuurlijk ook cosplaywedstrijden zijn op de conventie. Daarnaast zal er veel games, eSport, spellen, concerten, films en series, stand-up comedy, entertainment zijn op het evenement. Ook mogen er workshops, presentaties, meet & greets en een grote dealerroom verwacht worden. De wintereditie van EpiCon is toegankelijk voor alle leeftijden, tot en met 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene). De kaartjes voor deze editie kosten €19,50, kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis naar binnen. Openingstijden van EpiCon Winter is van 10.00 tot 18.00 uur.

Joyce (DeSushiTimes) heeft op haar eigen website een interview met de organisatie online gezet over de twee nieuwe versies van EpiCon.

EpiCon is een samenwerkingsverband van drie bedrijven: Ziva Events, Media Lizard en Media Tornado. Deze bedrijven hebben de krachten gebundeld op het gebied van evenementen organiseren, gaming, cosplay, marketing en PR.

Bron: EpiConEpicon FacebookEpicon Twitter

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?