Almere Cosplay Event 2014

Almere Cosplay Event 2014 Zondag 25 mei is het weer tijd voor een nieuwe editie van Almere Cosplay Event. Evenals vorig jaar vindt het evenement plaats in De Meester in het centrum van Almere. Van 10.00 tot 18.00 uur heeft de organisatie een vol programma voor de bezoekers in petto.

Tijdens deze editie zal er natuurlijk een Cosplay Fashion Show zijn, wat is nu een Cosplay Event zonder Cosplay activiteiten! Bij deze Cosplay Fashion Show zullen er leuke prijzen te winnen zijn. Een speciale jury zal de cosplay outfits beoordelen.

Er zijn ook vele diverse activiteiten en workshops te doen. Een greep uit de activiteiten: Dance Dance Revolution met Stepmania, Cosplay Quiz en Pimp my Cosplay. Er zal een Cosplay Introductie Lezing zijn met uitleg over cosplay door Cosplay Maaki. Syrupcookie cosplay geeft een Armour en props lecture.

Er zullen ook een aantal optredens zijn op Almere Cosplay Event. De nieuw gevormde band Godvalley zal een debuut maken op het evenement. Ze maken anime covers. Koi Pendant is ook aanwezig op Almere Cosplay Event. Voor diegene die het optreden op Tsunacon heeft gezien zal het opvallen, de groep is uitgebreid met een drummer en een gitarist en Nadine is terug uit Japan.  En de Blue Man Tribute groep PVC House zal ook optreden, de groep zal bekende Blue Man Group nummers coveren.

Almere Cosplay Event komt ook met een buitenlandse gast, namelijk de Utaite Anba (アンバ). Ze is bekend door haar covers op YouTube en Nico Nico Douga en haar genderbend kunsten, waardoor ze een “ryouseirui” is. Dit betekent dat ze zowel als man en als vrouw kan zingen.

Al met al een vol en interessant programma! Gezien het evenement vorig jaar uitverkocht raakte, is het een tip om snel tickets te kopen als je Almere Cosplay Event niet wilt missen! Tickets zijn €5,- exclusief transactiekosten. Momenteel zijn er ook nog tickets te koop in De Meester zelf. De garderobe is gratis.

Almere Cosplay Meeting ontstond in 2011, toen slechts 3 vrienden een cosplay meeting hielden. Dit beviel de meetinggangers enorm. Na een grotere meeting in 2012 werd er uiteindelijk het eerste Almere Cosplay Event georganiseerd in 2013.

Bron: Almere Cosplay

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?