Goede start voor eerste editie Tomocon

Het is altijd afwachten voor de organisatoren, maar ook voor de bezoekers, van een conventie hoe een eerste editie van een conventie verloopt. Het belangrijkste is het goede verloop van zo’n dag en dat iedereen van de dag zal genieten. De eerste editie van Tomocon vond plaats in .. in Oss en was uitverkocht. Dat was ook te zien aan de lange rij die tot een tijd na de opening nog aanwezig was. Het weer hadden de organisatoren van Tomocon mee. Het was volle bak, maar het lekkere weer gaf iedereen de kans om een frisse neus te halen of buiten de conventie voort te zetten. Fotografen maakten daarna goed gebruik van om buiten de cosplayers te fotograferen.

Dat het druk was, was soms ook te merken in de knusse dealerroom. Het was soms even dringen geblazen, maar dat was voor mijn gevoel voornamelijk kort na afloop van de grote activiteiten op het podium. Aan de overzijde was er juist voldoende ruimte om door de manga’s te snuffelen, jouw stem te laten horen bij de karaoke of jouw mooiste cosplayoutfit op de gevoelige plaat zetten. Het pastte allemaal goed in de ruimte die er voor gereserveerd was.

Het eerste wat mij opviel bij binnenkomst was dat de ruimte behoorlijk licht was. Dat had ook deels te maken met het mooie weer, de zon liet goed van zich zien, maar ook door de beglazing van het gebouw. Daarbij straalde het gebouw knusheid uit. Er waren diverse mogelijkheden om gewoon te kunnen zitten, naast de trap zaten dan ook veel mensen rustig na te praten van activiteiten op Tomocon. Maar ook bij de bar was er voldoende mogelijkheden om te zitten. En dat vond ik best aantrekkelijk, al heb ik zelf amper mogelijkheid gehad om even rustig te zitten.

De eerste keer Tomocon is naar mijn gevoel heel goed verlopen. Ook al werd er niet verteld dat er een nieuwe editie zou komen van Tomocon, gezien de organisatie eigenlijk de meningen wilden aanhoren van het publiek, ga ik ervan uit dat er een tweede editie gaat komen!


Werkt de video niet? Klik dan hier

 

Binnenkort ook foto’s. Gezien ik midden in een verhuizing zat en daarvoor met een kapotte computer zat, is dit verslag enorm vertraagd. Hiervoor mijn excuses. Ik zal erover berichten als de foto’s online staan!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

4 gedachten over “Goede start voor eerste editie Tomocon

 • 16 mei, 2014 om 18:48
  Permalink

  De video is erg leuk geworden! :) Het was daar ook erg gezellig ^^

  Reactie
 • 17 mei, 2014 om 11:10
  Permalink

  Hebben jullie de rest van de missverkiezing ook gefilmd? ik kan mezelf(kyons sister) namelijk nergens vinden. En mijn kat en ik zouden het graag zien :3

  Reactie
  • 17 mei, 2014 om 11:42
   Permalink

   Daar zou ik even naar moeten kijken, maar ik zit midden in een verhuizing. Ik wilde het filmpje niet al te lang maken, dan zou het te saai worden. Daarbij was niet alles wat gefilmd goed, gezien wij geen pro filmteam zijn. :)

   Reactie
   • 24 mei, 2014 om 08:50
    Permalink

    Ik snap wel dat niet alles erin kan hoor ;) maar wij waren gewoon erg beniewd of we het nog ergens terug.konden zien.^^

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?