ADAMS laat in P60 weer zien waar zij goed in zijn

ADAMS @ P60 Foto: Thian Y Hoang - Miyakostudio.com
Mensen die wat vaker op AVO Blog langswippen hebben vast de naam ADAMS wel eens zien langskomen. Vorig jaar was ADAMS te zien op het AVO J-Rock Festival! Dit jaar kwam ADAMS weer terug naar Europa met een lange tour van maar liefst 6 weken, ook kwamen zij langs bij ons in Nederland met een fantastisch concert! Vorig jaar had ik ADAMS ook gezien en ik kon het dan ook niet weerstaan om voor een tweede keer live van hun muziek te genieten!

Toen ik aankwam bij de P60 in Amstelveen waren er al een aantal mensen aanwezig, iedereen had er superveel zin in, er waren zelfs mensen helemaal vanuit Duitsland en Denemarken gekomen voor het concert! Vlak na mijn aankomst begon het te regenen en hebben wij binnen gewacht totdat de VIP begon. Na een kleine vertraging konden de VIPS naar binnen en vlak daarna de mensen met het normale kaartje.

Toen ik de zaal binnenkwam hing er al een erg gezellige, vrolijke sfeer. Mensen kochten wat merchandise en anderen stonden al vol smacht te wachten bij het podium totdat de twee mannen opkwamen. Na enige tijd wachten was het dan zover, ADAMS kwam het podium op onder luid gejuich! ADAMS begon met het nummer “Checkmate” en de zaal deed vrolijk mee, “Checkmate” is één van mijn favoriete nummers dus ik stond volop te genieten. Nadat ze klaar waren met hun eerste nummer deden ze een korte introductie met de vraag of we er zin in hadden, natuurlijk hadden we dat! De hele zaal juichte de twee heren toe en begonnen vervolgens aan het volgende nummer.

Na een aantal nummers te hebben gespeeld nam Shota zijn gitaar bij de hand en begon gitaar te spelen, dit vind ik zelf altijd erg leuk om te zien! Ik had zelf het idee of Shota veel beter was geworden in gitaar spelen dan toen ik hem de eerste keer had gezien. Het was erg leuk om te zien hoe Shota zijn gitaar om ADAM heen deed en hem als het ware ‘gevangen’ nam tussen hemzelf en de gitaar in terwijl ADAM nog steeds aan het zingen was. Ook vond ik het erg leuk als er wat energiekere nummers kwamen omdat iedereen hier goed op kon mee dansen en springen, de sfeer was fantastisch! ADAMS speelden een aantal oudere nummers zoals “Checkmate”, “Dizzy Love” en “One and Only”, maar ook nieuwe nummers van hun nieuwe album SIXNINE, er was dus veel variatie qua sfeer in de nummers wat zorgde voor een leuke afwisseling.

Aan het einde van de show was de zaal niet meer te houden, iedereen juichte, danste en zong mee met de nummers en iedereen had het naar zijn zin! Toen ADAMS eenmaal van het podium afwas begon het publiek luid “Encore! Encore!” te roepen en na een aantal minuten keerden ADAM en Shota terug op het podium in hun eigen t-shirts, hierna speelden zij nog twee nummers en toen zat het er al weer op voor de twee heren! Na het concert was er een gelegenheid om handtekeningen te krijgen en ADAMS de hand te schudden of een knuffel te geven.

ADAMS @ P60 Foto: Thian Y Hoang - Miyakostudio.com

Ik persoonlijk heb werkelijk waar genoten van deze avond! Ik heb heerlijk kunnen dansen op zowel de nieuwe als oudere nummers van ADAMS en de sfeer was gewoon fantastisch! Iedereen was aardig tegen elkaar en had plezier met elkaar. ADAMS maakte er ook een leuke show van op het podium, ze betrokken het publiek heel erg erbij door eens in de zoveel tijd even een praatje tussendoor te houden op het podium of lieten het publiek meebewegen met de muziek van bepaalde nummers door zelf te gaan springen en klappen op het podium. Ik heb een superavond gehad, net zoals het jaar erop! ADAMS is zeker een grote aanrader als je dit duo nog nooit in het echt hebt gezien, dus de volgende keer als ADAMS weer naar Nederland komt…. gewoon komen!

Foto’s: met veel dank aan Miyako Studio

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?