Concert voor kinderen en baby’s in Maarten Luther Kerk in Amsterdam!

Concert for KidsJe leest dat helemaal correct, er wordt een concert gepland voor kinderen en baby’s! Op zaterdag 31 mei wordt er in de Maarten Luther Kerk in Amsterdam een eendaags evenement gepland. Er vinden die dag 2 concerten plaats van elk 40 minuten. De muzikanten die aantreden zijn Ayumi Matsuda en Keiko Sichijo.

De opbrengsten van dit evenement zullen na aftrek van de minimale kosten naar het Matsumoto Boarding School Project for the Children of Fukushima gaan. Een erg mooi gebaar! Als je samen met je kleintje dit concert bezoekt, dan steun je de kinderen uit Fukushima inJapan. Het gebied raakte zwaar getroffen door de kernramp in navolging van de zware aardbeving met tsunami op 11 maart 2011.

Ayumi Matsuda begon zelf al op 7-jarige leeftijd blokfluit te spelen. Ondertussen is ze lerares in haar vakgebied. Ze leert haar studenten hoe ze moeten staan en hoe ze hun instrument moeten vasthouden. In 1996 verhuisde Ayumi naar Nederland. Ze onderwijst ook in de Alexander Techniek en dit aan zowel muzikanten, dansers als andere artiesten. Ze treedt ook nog regelmatig op, samen met haar groep Black Intention of andere artiest en! Ze zal optreden om 10.30 uur.

Het optreden van Keiko Shichijo begint om 14.00 uur. Keiko bespeelt het Clavecimbel en de fortepiano. Het grootste verschil is dat bij een piano de snaren worden aangeslagen en bij het clavecimbel de snaren worden getokkeld. Het geluid van de clavecimbel lijkt wat op dat van een luit, maar luider. De fortepiano is een oudere versie van de piano en kan zowel forte (hard) als piano (zacht) bespeeld worden.

Een entreekaartje op deze zaterdag 31 mei voor mama en de kinderen kost 5 euro. Ga je met het hele gezin, mama, papa en de kinderen, dan betaal je €7,50. Gelieve vooraf te reserveren via dit mailadres. De Maarten Luther Kerk bevindt zich in de Dintelstraat 134 in Amsterdam.

Bron: Keiko en Ayumi via Charles

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?