Bezoekers aan Japan bereikt 1.23 miljoen in april

Het lijkt goed te gaan met het toerisme in Japan. Het aantal buitenlandse bezoekers aan Japan heeft het aantal vertrekken overschreden in april 2014, wat opnieuw een recordmaand is voor het toerisme in het land. Uit gegevens blijkt dat de 1.231.500 bezoekers die Japan hebben bezocht vorige maand het hoogste aantal ooit is. Volgens Japan National Tourism Organization (JNTO) is het verschil met vorig jaar april 33,5%. Daarnaast groeide de bezoekerstotalen naar Japan voor de 15de maand op een rij.

Ook blijkt het voor het eerst in 44 jaar dat er meer mensen naar Japan kwamen dan mensen Japan verlieten voor een reis naar het buitenland. De laatste keer dat dit gebeurde was in september 1970. De verhoging van het aantal buitenlandse bezoekers aan Japan is te danken aan de lente, de bezoekers kwamen naar Japan om naar de kersenbloesems te kijken, zegt JNTO.

Het aantal Chinese bezoekers steeg met 90.3% met 190.600 aankomsten. Taiwan is nog steeds het land met het meeste aantal bezoekers met 257.900, een stijging van 30.3% ten opzichte van vorig jaar april. Het aantal Koreaanse bezoekers daalde met 5% naar 194.000 aankomsten.

De JNTO verwacht dat het bezoekersaantallen in mei weer naar recordhoogte zal reiken, gezien Japan de versoepeling van het visumbeleid en de uitbreiding van internationale vluchten op Haneda Airport in Tokyo. De Japanse regering kijkt naar de versoepeling van het visumplicht voor landen als Indonesië, Vietnam en Filipijnen om meer toeristen naar Japan te kunnen krijgen.  Niet te vergeten: de Japanse regering heeft met het zicht op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo een ambitieuze doelstelling gesteld van 20 miljoen bezoekers.

Bron: Jiji Press

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?