Op het Holland Festival: Tomoko Mukaiyama met Nocturne

© Takenori Miyamoto &Hiromi Seno
© Takenori Miyamoto &Hiromi Seno

Vanaf vandaag tot en met zondag 29 juni vindt op diverse locaties in Amsterdam het Holland Festival plaats. Naast het internationale theatersucces War Horse en diverse andere voorstellingen en optredens is er ook de Nederlandse première van Tomoko Mukaiyama te bekijken: Nocturne. Tomoko Mukaiyama is een beeldend kunstenaar en pianiste en maakte Nocturne in de nasleep van de tsunami op 11 maart 2011. Nocturne bestaat uit een installatie van twee ‘dode’ piano’s, vol modder, afkomstig uit het rampgebied. Tijdens de opening op 2 juni om 18.30 uur speelt Mukaiyama een collage van Nocturnes van Chopin gemixt met andere meer hedendaagse composities en video.

De wereldpremière van deze installatie vond plaats op 16 oktober 2011 in Yamagata in Japan. Deze installatie is te bekijken in Muziekgebouw aan ’t IJ en is te vinden aan de Piet Heinkade 1.

Het Holland Festival is een podiumkunstenfestival, maar niet zomaar een podiumkunstenfestival. Sinds 1947 is het een internationaal en volgens het festival zelf ook toonaangevend en dat in het kleine kikkerlandje. Het blokkenschema van het festival is hier te bekijken. Kaarten voor het festival zijn onder andere te bestellen via de website van het Holland Festival.

Bron: Holland Festival via Hope Step Japan

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?