Dronken Japanners gebruikt als onderdeel campagne

Zelf ben ik nog steeds niet in Japan geweest, dus ik kan het niet uit eigen ervaring zeggen. Maar her en der komt het wel naar voren dat het regelmatig lijkt voor te komen dat te dronken Japanners uiteindelijk ergens op straat belanden, slapend en wel, na een avondje stress wegdrinken. Deze slapende Japanners zijn uiteindelijk gebruikt als campagne tegen overmatig drankgebruik: menselijke reclameborden.

Het is eigenlijk best briljant bedacht. Hoe kan je op een goede treffende manier een campagne van de grond krijgen? Het antwoord is in de video te zien. Met behulp van de hashtag #nomisugi (te dronken) is er juist aangemoedigd om er foto’s van te maken en deze op de social media te zetten. Hierdoor is de campagne viral gegaan. En dat met een klein budget en weinig middelen!

De Yaocho Bar Group wilde laten zien wat wordt beschouwd als “normaal gedrag” zien als pijnlijke en abormale gebeurtenis. Met duct tape en uitgeprint karton is de groep op pad gegaan in Tokyo en heeft bewusteloze drinkers gebruikt als onderdeel van hun geïmproviseerde advertenties om een waarschuwing af te geven van de gevaren van te veel drinken. De bedoeling was dan ook om deze mensen te beschamen, ze wakker te schudden en hopelijk deze mensen te laten besluiten dat ze voortaan verantwoordelijker gaan drinken.

Japan is één van de hardstwerkende landen in de wereld. Dus aan het einde van de week gaan Japanse ‘salary’ mannen en vrouwen uit en drinken. Met als uitkomst: dronken slapen (op de openbare straat). Aan het einde van een vrijdag en zaterdag nacht vind je duizenden mensen slapen op de straat, dankzij het te vele drinken. En dat kan best wel snel gaan, als je lichaam niet zo goed tegen alcohol kan door de genen.

Wat vinden jullie van deze campagne?

Bron: RT via Rocket News 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?