Meester Tōgetsuan Hakushu naar Europa met Raguko shows

master_hakushu1_0Japanse stand-up comedy met Meester Tōgetsuan Hakushu, vorig jaar was er nog een optreden van een andere Rakugo acteur in België. Dit jaar is er ook een optreden in Nederland. In tegenstelling tot de Westerse stand-up comedy is het bij Rakugo shows zo dat de komediant knielt op een kussen en tijdens het gehele verhaal niet beweegt. Alle Rakugo-acteurs gebruiken rekwisieten zoals een fan en een zakdoek genaamd tenugui. Er zijn maar weinig Rakugo-acteurs (Rakugo-ka) in Japan, op de dag van vandaag zijn er maar liefst 700 in heel Japan, ze zijn voornamelijk te vinden in de omgeving van Osaka en Tokyo.

Meester Tōgetsuan Hakushu is zeer populair in Japan. Tickets voor zijn solo shows zijn erg moeilijk te verkrijgen. Tijdens deze tour zal hij begeleidt worden door shamisenspeelster Onda Eri en Meester Tendon De Europese tour gaat dinsdag 10 juni van start en zal tot en met zaterdag 21 juni doorgaan. De gehele tour is gefinancierd door The Japan Foundation.

Woensdag 11 juni: Universiteit van Zürich, Asien-Orient Institut – Zürich, Zwitserland
Donderdag 12 juni: Universiteit van Zürich, Abteilung für Kunstgeschichte Ostasiens – Zürich, Zwitserland
Vrijdag 13 juni: Historisches und Völkerkunde-Museum – St. Gallen, Zwitserland
Zondag 15 juni: Gymnasium Romanshorn – Romanshorn (Kanton Thurgau), Zwitersland
Dinsdag 17 juni: Universiteit van Praag – Praag, Tsjechië
Woensdag 18 juni: Universiteit Gent – Gent, België
Donderdag 19 juni: Lloyd Hotel – Amsterdam, Nederland
Zaterdag 21 juni: Universiteit van Kopenhagen – Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier – Kopenhagen, Denemarken

De tour is oorspronkelijk gepland vanwege de 150ste verjaardag van de betrekkingen tussen Japan en Zwitserland. De tour is te volgen via zijn speciale twitteraccount.

In Gent zal er een Rakugo Workshop zijn in samenwerking met Inari vzw, waarvoor aangemeld kan worden. De workshop op 18 juni zal zijn van 17.00 tot 18.30 uur. Aanmelden is mogelijk via e-mail. In Amsterdam is er een gratis optreden van Meester Tōgetsuan Hakushu. Het optreden start om 20.00 uur. Ook al is het optreden gratis, men ziet graag een aanmelding via e-mail.

Bron: The Japan Foundation via Charles

 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?