Ze zijn er weer: de Ramen Burgers!

Tot op heden heb ik het nog niet geprobeerd zelf te maken, maar inmiddels kan ik beter naar Japan gaan om het weer eens te proberen: de ramen burger. Fastfoodketen Lotteria kwam vorig jaar met deze zeer bekende – misschien ook wel beruchte – burgers aanzetten, onze Japanse blogger Mikulate heeft het voor AVO getest en kwam met een duidelijke conclusie. Nu zijn ze weer terug, met een aantal extra varianten.

ramenburger2014-2

Dit keer is Lotteria gaan samenwerken met Tokyo’s oudste ramenwinkel, namelijk Taishoken, om een verbeterde versie van de ramenschijven te maken. Je kan nu ook kiezen voor meerdere burgers op elkaar tussen de twee hamburgerbroodjes, met een maximum van 3 schijven op elkaar.

ramenburger2014-1

De burgers worden officieel de Taishoken Original Tsukemen Burger genoemd. Dat zal betekenen dat je de goede tsukemen ramen noodles krijgt die je normaliter koud krijgt aangeboden om te dippen in hete soep. De interessante burgers zijn sinds kort te koop bij Lotteria en zullen tot het midden van juni verkrijgbaar zijn in sets, zoals hieronder staat afgebeeld. Bij de set hoort een burger en ramensoup, om je maaltijd compleet en ècht vullend te krijgen. De prijzen voor de burgers beginnen bij ¥ 650 voor 1 schijf, ¥ 700 voor twee en ¥ 750 voor drie schrijven.

Goed nieuws voor diegene die de review van Mikulate zo leuk vonden. Hij had het beloofd om, ondanks zijn duidelijke conclusie, de Ramen Burger weer te gaan testen. Het resultaat is hier te lezen!

いただきます!

Bron: Lotteria via Rocket News

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?